O echipă unită este absolut necesară pentru o companie de succes. Ca CEO, trebuie să fii un lider în adevăratul sens al cuvântului pentru colegii tăi și să îi inspiri să devină cea mai bună versiune a lor. Pentru a-i ajuta să-și mențină interesul și să fie din ce în ce mai ambițioși este nevoie să îi răsplătești constant și să le arăți cât valorează pentru tine. În rândurile ce urmează o să discutăm despre trei modalități prin care poți face acest lucru.
Iată 3 sfaturi pentru a-ți face angajații să se simtă apreciați:
- Teambuilding-uri distractive
Cel mai evident mod prin care ai putea să le oferi o bucurie angajaților tăi este prin organizarea regulată de teambuilding-uri. Alege să îi surprinzi cu o excursie sau activitate distractivă precum un weekend la munte, un city break într-o destinație care îi poate inspira în domeniul în care profesați, o petrecere cool sau o zi la spa. Încearcă să-ți cunoști angajații cât mai bine, iar apoi surprinde-i exact cu ceea ce știi că își doresc. Dacă bugetul companiei nu permite ceva mai costisitor, organizează o ieșire pe plan local, ca un escape room sau o petrecere la sediu. Tot ce contează este să le arăți că ești dornic să vă distrați împreună și să vă cunoașteți mai bine.
- Bonusuri de sărbători
Un alt aspect important când vine vorba de atenția față de angajații tăi este oferirea bonusurilor de sărbători. Aceste zile speciale reprezintă un moment minunat pentru a arăta angajaților că îi apreciezi și să faci acest lucru într-un mod care îi ajută cu adevărat. Oferirea de bonusuri de sărbători reprezintă nu doar o recompensă financiară, ci și un gest semnificativ care arată că eforturile lor nu sunt trecute cu vederea. Cei de la Pluxee au un card cadou pe care îl poți oferi fiecăruia când se angajează, iar apoi poți să-l alimentezi de Crăciun, Paște, 8 Martie și 1 Iunie. Suma maximă pe care o poți depune este de 300 ron pe eveniment, iar toți angajații tăi vor fi mai mult decât bucuroși de acest card. Prin oferirea de bonusuri de sărbători, nu doar că îți stimulezi angajații să continue să dea tot ce au mai bun, dar și să întreții un climat pozitiv și distractiv în cadrul companiei.
- Gesturi mărunte, dar consecvente
Uneori, este vorba de gesturile mici, dar constante, care fac diferența. Poți implementa acest sfat prin recunoașterea publică a realizărilor angajaților în cadrul întâlnirilor de echipă, oferirea de feedback pozitiv sau chiar crearea unui program de apreciere a angajaților, în care să fie sărbătorite realizările individuale sau de echipă. De asemenea, miciile atenții pregum cafeaua gratuită în fiecare dimineață, ori fructele sau snack-urile din partea companiei pot conta mult pentru un angajat care nu mai trebuie să-și bată capul cu prepararea sau cumpărarea cafelei de dimineață, iar micile gustări îl vor ajuta să rămână concentrat. Gesturile mărunte, dar consecvente, le arată angajaților că valorile lor și contribuțiile sunt recunoscute cu adevărat, ceea ce poate duce la crearea unei atmosfere de lucru mai pozitivă.
Așadar, cu cât îți menții angajații mai motivați, cu atât îți va merge mai bine compania. Pune în practică aceste modalități de apreciere a echipei tale și vei vedea cum se va îmbunătăți randamentul la muncă.
Sursă foto: pexels.com