Domeniul HoReCa este foarte ofertant atunci când vine vorba de afaceri. Acesta îţi poate aduce numeroase satisfacţii personale, dar şi câştiguri pe măsură. Unde mai pui că îţi permite să îţi foloseşti creativitatea şi să vii cu concepte şi idei noi. Totuşi, un astfel de business nu e mereu uşor de pus pe picioare.
Dacă vrei să ai propria ta afacere în sfera HoReCa, iată 7 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a începe
Autorizaţiile sunt esenţiale
Atunci când este vorba de servicii de tip HoReCa, autorizaţiile din partea autorităţilor competente sunt esenţiale. Dacă alegi să deschizi o astfel de afacere fără să obţii înainte toate autorizaţiile necesare, rişti amenzi usturătoare sau chiar închiderea locaţiei. De aceea, este esenţial să te ocupi de acest aspect încă din primele faze ale proiectului.
Trebuie să acorzi atenţie detaliilor
O afacere în acest domeniu implica o mare atenţie la detalii. Totul trebuie să fie ca la carte pentru a răspunde celor mai înalte cerinţe ale clienţilor. Spre exemplu, într-un restaurant, chiar şi paharele sunt alese cu atenţie, special pentru o afacere de acest tip. Pe yalco.ro găseşti paharele necesare în domeniul HoReCa, dacă vei avea nevoie de astfel de accesorii.
Ai nevoie de un plan de business bine pus la punct
Nicio afacere nu poate începe fără un plan de business atent realizat. Înainte de a începe orice fel de demers pentru a-ţi deschide un business HoReCa, alege să construieşti un plan de afaceri. Nu te grăbi, ci ia lucrurile pas cu pas. În acest fel, vei putea să găseşti uşor soluţii pentru micile provocări care apar pe parcurs.
Furnizorii trebuie să fie de încredere
Într-o afacere în domeniul HoReCa ritmul de lucru este foarte alert, fie că este vorba despre hoteluri, fie că este vorba despre restaurante sau cafenele. De aceea, trebuie să îţi alegi furnizori de încredere, pe care să ştii că te poţi baza. Doar aşa te asiguri că vei avea mereu tot ceea ce este necesar pentru a le oferi clienţilor cele mai calitative servicii şi produse.
Analiza competiţiei contează
Competiţia îţi poate oferi exemple preţioase de business, de asta e bine să nu o neglijezi. Când vrei să pui pe picioare un astfel de business, alege să faci o analiză a competiţiei. În acest fel, va fi mai uşor să îţi dai seama ce vrei să aducă nou afacerea ta şi ce greşeli vrei să eviţi în desfăşurarea activităţii.
Ai nevoie de o strategie de marketing
Vânzările rareori apar peste noapte, astfel că va trebui să acorzi atenţie strategiei de marketing. Poţi începe prin a veni pe cont propriu cu câteva idei, însă cea mai bună soluţie este să apelezi la un specialist, cel puţin pentru consultanta, dacă bugetul nu permite contractarea unor servicii complexe.
Investiţia va fi considerabilă
Majoritatea investiţiilor în domeniul HoReCa sunt considerabile, aşa că trebuie să te pregăteşti pentru un business costisitor. Desigur, profitul poate fi şi el pe măsură. Dacă vrei o opţiune prietenoasă cu bugetul, îndreaptă-te către francize.
Ţine cont de sfaturile de mai sus dacă îţi doreşti o afacere în domeniul HoReCa, astfel încât să pui bazele unui business solid.
Poză de Michaela pe Pexels.com