Una din temele abordate de către echipa de implementare a proiectului “A Voice for Europe – E- VOICE”, în cadrul cadrul Liceului Teoretic “Iulia Zamfirescu” din Mioveni, a fost “Învățarea online și impactul pandemiei asupra elevilor”.
Astfel, elevii claselor a XI-a B și XI-a D din cadrul unității de învățământ și-au exprimat trăirile legate de experiența lor în timpul pandemiei Covid-19. De la trecerea la învățământul online până la efectele asupra relațiilor interumane, elevii au împărtășit experiențele lor în cadrul acestei activități.
Ce a însemnat pandemia pentru ei?
Pentru mulți dintre elevii liceului, pandemia a reprezentat o schimbare radicală în rutina și viața lor de zi cu zi. Unii au descris această perioadă ca fiind una plină de incertitudini și provocări, în timp ce alții au evidențiat aspectele pozitive, precum oportunitatea de a petrece mai mult timp acasă cu familia și de a se concentra pe pasiunile personale.
Învățatul online: o nouă realitate
Trecerea bruscă la învățământul online a fost una dintre cele mai mari provocări pentru elevi. Această tranziție a presupus adaptarea la un mediu de învățare complet diferit, cu propriile sale provocări tehnice și didactice. Unii elevi au apreciat flexibilitatea pe care o oferă învățatul online, în timp ce alții au evidențiat dificultățile de concentrare și de comunicare cu profesorii și colegii.
Afectarea relațiilor interumane
Pandemia a avut un impact mare asupra relațiilor interumane ale elevilor. Izolarea socială și distanțarea fizică au dus la sentimente de singurătate și izolare pentru unii, în timp ce alții au reușit să-și întărească legăturile cu cei dragi prin mijloace online și prin grijă și sprijin reciproc.
Efectele pe durată lungă ale pandemiei asupra educaţiei acestor tineri, precum și asupra metodelor de lucru în învăţământ, rămân încă de studiat și lămurit.
Amintim că proiectului “A Voice for Europe – E- VOICE” a fost câștigat în cadrul programului „Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)”, și este realizat în parteneriat cu 7 țări – Italia(Gazzo), România(Mioveni), Croația(Sibenik), Bulgaria(Union Of Bulgarian Black Sea Local Authorities – UBBSLA), Spania(Fondo Andaluz de Municipios para la Solidariadad Internacional- FAMSI), Belgia(Association of Cities and Regions for Sustainable Resource Management- ACR+) și Franța(The European Association for Local Democracy – ALDA).
Proiectul a fost câștigat și implementat în parteneriat cu toate cele 7 orașe, iar perioada de desfășurare a acestuia este 01.01.2023-31.12.2024.
#eVoice #CERV #Mioveni #Sibenik #Acrplus #Ubbsla #FAMSI #Alda #Provinciadipadova #Comunedigazzo