Au fost prefecti, presedinti ai consiliului judetean ori consilieri si la vremea lor pareau de neclintit, adevarati capi pe viata ai locului. Unii dintre ei au reusit sa ramana pe mai departe acolo unde erau sau chiar au mai urcat o treapta-doua in ierarhia administrativa. Altii, insa, au disparut din viata politica locala ori au fost trasi pe linie moarta. De acestia din urma ne vom ocupa in cele ce urmeaza, in incercarea de a vedea ce-au fost si… ce-au ajuns.
Aurel Teodorescu
Profesorul de germana din Tutulesti, care a ajuns prefectul judetului in tinpul guvernarii cederiste, s-a remarcat printr-o serie de decizii bizare printre care si aceea de a incuia caile de acces din sediul Prefecturii in timpul programului de lucru al functionarilor. Dupa schimbarea din functie a disparut din viata politica. Din cand in cand, pitestenii il vad cutreierand strazile orasului, pe jos, imbracat in acelasi costum verde ca si acum 10 ani.
Marin Toader
Cumnat al fostului presedinte Emil Constantinescu a ajuns si el prefect ca succesor al lui Teodorescu in timpul aceleiasi guvernari, cel mai probabil ca urmare a aliantei de familie cu seful statului. A incercat dupa 2000 sa resusciteze PNTCD Arges si sa puna pe picioare organizatia Actiunii Populare, dar n-a reusit. Si despre el se poate spune ca nu mai exista in politica argeseana.
Catalin Teodorescu
A fost prefect al Uniunii PSD+PUR iar apoi secretar de stat ca sef al Protectiei Consumatorilor pe tara in timpul „solutiei imorale”. Acum este doar presedintele PC Arges si candideaza la sefia CJ. Dar cum partidul lui Voiculescu si-a dat din nou mana cu PSD, e posibil sa i se rezerve un loc caldut pe viitor.
Ion Mihailescu
In timpul celor aproape doua mandate cat a condus Consiliul Judetean a fost considerat unul dintre cei mai puternici oameni din Arges, parand de neclintit din pozitia sa, atribuindu-i-se chiar statutul de baron local. In 2004 a fost senator pentru putin timp, in urma rocadei facuta cu Constantin Nicolescu. In mod surprinzator, anul electoral 2004 l-a scos din toate cartile PSD-uluin fiind eliminat practic din viata politica a judetului. Dupa o perioada, a demisionat din toate functiile detinute in PSD si chiar din partid. Inaintea campaniei electorale actuale s-a vehiculat revenirea sa politica sub diverse coloraturi, chestiune care nu s-a adeverit.
Mircea Georgescu
A fost vicepresedinte al Consiliului Judetean si apoi consilier judetean, iar incepand din 2008 nu mai e nici macar pe lista. Probabil ca firma Nordco pe care o controleaza nu mai e in gratiile PSD si ca atare nici Georgescu nu-si mai gaseste utilitatea pentru partid. Si invers.
Mihai Georgescu
Fostul director al Arpechim pare a fi intrat intr-o eclipsa a vietii sale politice dupa ce reprezentat ani buni PSD in Consiliul Judetean si chiar in Parlament. Acum se afla pe un neeligibil loc 29 pe lista pentru CJ.
Mircea Draghici
Dupa ce a avut un mandat intreg de subprefect, Mircea Draghici a pierdut un tempo in perioada 2004-2008 cand parea a fi intrat in dizgratia partidului. Acum a revenit neasteptat, din moment ce se afla intr-o pozitie eligibila a listei PSD pentru CJ si chiar in carti pentru un mandat de parlamentar din toamna.
Nichifor Balan
A fost consilier judetean PSD timp de doua mandate si, desi a muncit foarte mult pentru partid, acum se afla pe cel mai neeligibil loc dintre cele neeligibile, adica ultimul. Poate ca era singurul care provenea din fostul PSDR si care nu fusese scos inca din carti.
Leonard Soare
Si-a inceput cariera politica in chip de liberal si chiar a fost un consilier judetean liberal timp de multi ani. In mandatul actual insa s-a lasat momit cu lapte si miere de PSD si a obtinut… un loc neeligibil pe lista.
Georgiu Gingaras
Ajuns in PSD in urma inghitirii PSDR de catre PDSR, a fost ministru in Cabinetul Nastase iar apoi a fost tras pe linie moarta incepand cu 2004. Sta dovada in sprijinul acestui lucru si faptul ca se afla pe lista PSD, dar pe un loc neeligibil.
Ovidiu Marinescu
Candva subprefect al judetului, apoi consilier judetean PD, a iesit din carti pentru alegerile locale din 2008.
Valentin Prundeanu
Un fel de guru al Cooperatiei argesene, acesta a fost timp de doua mandate consilier judetean al PSD. Acum nici macar nu se mai afla pe lista.
Mircea Popa
Dupa ce a fost viceprimar al Pitestiului in mandatul 1992-1996, a iesit definitiv din viata politica.
Tudor Ionescu
Doctorul de la PD a fost viceprimar doua mandate, iar in 2004 a fost un candidat atat de puternic pentru functia de primar incat acum nu mai este nici consilier local si nici macar pe liste. A fost director al Serviciului de Ambulanta, dar dupa izgonirea din „Rai” a democratilor, liberalii au avut grija sa nu mai fie.
Ion Negus
Vulcanicul politician a parasit si Consiliul Local Pitesti si PRM (dar nu de buna voie), dupa ce le-a spus tuturor verde-n fata ce avea de spus (ca si cum el ar fi fost usa de biserica). Acum lipseste din actualitatea vietii politice si bine face, cred unii.
Valeriu Nicolescu
Primar al Pitestiului in perioada comunista si consilier local PSD in toate mandatele, Valeriu Nicolescu s-a retras la mijlocul acestui mandat din viata politica, invocand varsta si motive de sanatate.
Cornelia Domnisoru, Narcis Sofianu, Danut Bica, Mihai Tudor, Marin Radulescu ori Cristian Stanescu…
…sunt consilieri locali care nu se mai regasesc pe liste in pozitii eligibile sau nu se mai regasesc deloc. Pentru unii, activitatea politica s-a incheiat, pentru altii s-ar putea sa mai continuie, dar la un nivel mult inferior decat pana acum.