Despre Olivia Costea, o romanca stabilita in Suedia, presedinte al Asociatiei „Cultura fara frontiere” si membru al social-democratilor suedezi v-am mai vorbit si acum ceva saptamani. Era la inceput de campanie si facea o paralela intre politicienii de aici, din Romania si cei din Suedia, acolo unde oamenii politici instariti nu umilesc niciodata poporul, descinzand din masini scumpe, stiu sa traiasca decent si fara sa faca parada de bogatia lor si nu-si folosesc decolteul pentru a accede la functii inalte. Sosita la Pitesti pentru a pune in scena piesa de teatru „O scrisoare pierduta”, alaturi de sotul ei, i-am luat „din zbor” un scurt interviu, intrucat pregatirile pentru spectacol erau si ele pe ultima suta de metri.
„Prea multa brutalitate, prea multa ura, prea multa intoleranta”
Doamna Olivia Costea, ati venit la Pitesti la inceputul acestei campanii electorale. Acum ne aflam pe ultima suta de metri. Impresii?…
Dat fiind faptul ca fac parte din echipa ce lucreaza la montarea piesei „O scrisoare pierduta” – eu semnez psiho-designul alaturi de sotul meu care semneaza regia spectacolului – ceea ce se intampla acum, in Pitesti, a fost o sursa de inspiratie deosebit de valoroasa pentru tot ceea ce incercam sa transmitem ca mesaj.
Sa inteleg ca suntem partasi la o campanie tragi-comica?
Da, e tragi-comica. Cred ca toti politicienii din Romania, nu doar cei din Pitesti, se afla inca in faza de copilarie a campaniilor electorale din anumite puncte de vedere. Exista si un mod mai fair-play de a face campanie, un mod mai cinstit si mai frumos. Peste tot in lume exista atac la persoana, exista lupta pentru a accede la un anume post, dar depinde cum o faci. Parerea mea este ca poate fi facuta si cu bun simt si eleganta.
Ce anume v-a lasat un gust amar?
Prea multa brutalitate, prea multa ura, prea multa intoleranta.
Din partea?
Din partea unora care participa la campanie. Nu cunosc prea bine pe cei din Pitesti, asa ca prefer sa nu nominalizez…