Curtea de Argeș e de doi ani un șantier, o lucrare de găină modestă logic alergând după grăunțe în mai multe locuri deodată. Așa e Curtea de Argeș, șantierul a fost început în toate părțile și nu se termină nicăieri. Cine vizitează orașul își închipuie că aici a fost sau e un război, cu lupte, cu împușcături, cu bombardamente… Dar nu se știe dacă războiul e pe terminate și orașul se reconstruiește sau e în plin proces de distrugere. De vreo lună însă, dacă te abați de la axul principal Nord-Sud, vezi că se încearcă să se mai dreagă străzile. Unele se dreg prin distrugere, ca să vadă tot omul că nu poate fi bine, dacă nu e rău. Dar să dăm niște exemple.
Strada Valea Danului, de pildă, care leagă municipiul (sic!) de comunele Valea Danului, Cepari, Șuici, Sălătruc spre Valea Oltului, așadar strada aceasta este decopertată la modul geometric: triunghiuri, pătrate și nenumărate dreptunghiuri mai mari, mai mici, adânci de un lat de palmă sunt lăsate așa de o lună de zile, în acestea urmând ca Serviciul de Gospodărie Comunală să pună asfalt, să peticească, așadar, și să deseneze un puzzle geometric cu triunghiuri, pătrate și dreptunghiuri. Dar, asta nu se știe exact când. Până atunci, șoferii fac slalom cu mașinile, cu microbuzele printre figurile de geometrie plană și în spațiu. Unele figuri pot fi evitate, cele mai multe – nu. În această situație sunt mai multe străzi.
Ei, în schimb, Strada Locotenent Pavelescu, de vreo 350 de metri, o stradă care leagă nimic de nimic, ca să zicem așa, a fost asfaltată ca-n palmă. Nu este ea prea circulată, dar și când intri cu mașina pe ea zici că ești în alt județ decât în Argeș. Aici de ce nu s-a peticit, ci s-a asfaltat? Păi, nu e niciun mister. Pe strada asta locuiește însuși inginerul Ioan Ghiță, directorul Serviciului de Gospodărie Comunală. Și se făcea ca tocmai strada lui să fie peticită? Nuuu! strigă la unison argeșenii de curte.
Singura consolare privind șantierul Curtea de Argeș este că te face să meditezi în mare că așa e România, politic vorbind – asfaltată pe ici, pe colea, și cârpită în general.