150 de milioane de lei – atat au costat, pana la acest moment, procesele de suspendare a permiselor auto, intentate si pierdute de catre Prefectura Arges. Din cele 415 dosare depuse in instanta, 130 de persoane au obtinut, pana acum, anularea sau suspendarea ordinului de prefect si cu siguranta ca numarul acestora va creste cu fiecare zi.
Practic, conducerea Prefecturii Arges a fost obligata, printr-o Hotarare de Guvern, sa anuleze toate permisele celor asupra carora exista banuieli ca le-ar fi obtinut ilegal. Aceasta Hotarare urmeaza sa fie introdusa in Parlament pentru a deveni Lege, dar asta nu schimba faptul ca este cat se poate de… neconstitutionala, fara a respecta prezumtia de nevinovatie. O recunoaste si subprefectul Ion Cirstoiu, care declara ca a fost sceptic inca de la inceput cu privire la aceasta decizie consumatoare de bani, energie, timp si nervi. ,,Este o prostie treaba asta cu anularea permiselor, sigur ca este anticonstitutional, dar noi ne-am conformat unei Hotarari de Guvern. Iar hotararea aia, chiar daca nu este in regula, nu va fi anulata, pentru ca urmeaza sa devina Lege. Dar este o treaba juridica, sa-i lasam pe ei s-o descurce” ne-a declarat subprefectul.
Purtatorul de cuvant al Prefecturii Arges, Catalin Cirstea, a facut un calcul succint al banilor tocati degeaba din bugetul cetatenilor: ,,A costat undeva la 20 de lei taxele judiciare de timbru pentru fiecare dosar, la care se adauga 5 lei pentru expedierea ordinului. Se ajunge astfel la un 150 de milioane pana acum, ca mai sunt si recursurile. Noi nu am avut suma asta in buget, pentru procesele uzuale cheltuind, in general, cateva zeci de milioane. Am primit, insa, o suplimentare de 300 de milioane de lei” ne-a declarat Catalin Carstea. Acesta a adaugat ca juristii prefecturii nu sunt platiti suplimentar si fac extrem de greu fata la toate sarcinile pe care le au si dincolo de procesele cu permisele.