10 intrebari retorice pentru Guvernul criminal Boc
Guvernul Boc continua sa faca reforma in stilul care deja l-a consacrat: o reforma impotriva vointei poporului roman. Un popor mult prea redus intelectual, mult prea indaratnic si mult prea cufundat in lene si coruptie pentru a mai constientiza faptul ca puterea actuala nu vrea decat sa ii faca bine cu forta, sustine consilierul judetean PNL, Constantin Polexe.
Potrivit vicepresedintelui PNL Arges, este inadmisibil ca in Romania zilelor noastre sa ajunga sa faca reforma un ungur – in speta ministrul Sanatatii Cseke Attila si un arab – Raed Arafat, subsecretar de stat. ,,Pentru ca presedintele Traian Basescu sa isi mentina partidul la putere, Guvernul a ajuns sa isi intretina majoritatea cu oameni de stransura, cu tratatori, cu oportunisti si cu oameni santajabili si coruptibili. Modul in care se face reforma in sanatate nu reprezinta decat o oglinda fidela a acestui Guvern criminal care, din nefericire, produce victime pe banda rulanta. Ceea ce se intampla este un adevarat genocid la adresa poporului roman si consider ca demisia unui ministru este un gest mai mult decat insuficient” a declarat consilierul judetean Constantin Polexe, adresand Guvernului Boc 10 intrebari pe care le considera a fi, mai degraba, retorice:
1.De ce s-a mai facut descentralizare in Sanatate si spitalele au trecut in subordinea administratiilor judetene si locale, daca acestea nu au niciun cuvant de spus in procesul de reforma declansat de Minister?
2.Cum crede Ministerul Sanatatii ca spitalele se pot transforma peste noapte in azile, in conditiile in care administratiile judetene si locale nu au la dispozitie, in buget, miliardele necesare unui astfel de demers?
3.De ce se doreste inchiderea unor spitale care indeplinesc toate conditiile si in care s-au investit multi bani pentru dotari si personal de calitate (cazul spitalului de la Calinesti este unul elocvent)?
4.De ce la interventia tuturor institutiilor abilitate si chiar si a reprezentantilor PDL din judet, ministrul ungur se incapataneaza sa persiste in prostie?
5.De ce in majoritatea tarilor europene accesul rapid la serviciile publice de sanatate este o prioritate, iar la noi se face reforma mergand in sens invers?
6.Care sunt sansele de supravietuire ale romanilor care au nevoie de urgenta la serviciile de sanatate, in conditiile in care distanta pana la primul spital s-a majorat considerabil, parcul de ambulante este deficitar, iar strazile pe care se circula sunt praf si pulbere?
7.De ce se doreste transformarea Romaniei intr-un imens azil cand, prin traditie, romanii nu isi abandoneaza batranii?
8.Cum se face ca in judetele aflate in administrarea UDMR niciun spital nu a fost desfiintat si transformat in azil pentru batrani?
9.Ce se intampla cu medicii care au fost mintiti ca vor fi repartizati la alte unitati sanitare?
10.Cine va plati si cand pentru cei care sufera si mor din cauza acestei reforme inconstiente si criminale?