Automobile Dacia a inaugurat, luni, cea de-a 23 cantina de pe platforma de la Mioveni. Cu o capacitate de 152 de locuri, noua cantina va deservi angajatii din cadrul Departamentului Caroserie (Uzina Vehicule Dacia).
âDe la preluarea de catre Renault, in 1999, Dacia a investit continuu in imbunatatirea conditiilor sociale. Pana in 2010, inclusiv, totalul cheltuielilor si investitiilor facute de Dacia in securitatea muncii si ameliorarea conditiilor de munca a depasit 60 de milioane de euroâ, a declarat Radu Mavrodin, directorul de Resurse Umane al Grupului Renault in Romania.
In prezent, Dacia dispune de 23 de cantine unde iau masa angajatii din uzinele Mecanica si de Vehicule, cei ai Directiei Logistice Centrale, angajatii Centrului de Piese de Schimb Oarja si echipele de la Matrite Dacia si Presate Dacia din Pitesti. Zilnic, in aceste cantine sunt consumate peste 11.500 de portii de hrana calda gratuita, iar echipa care pregateste, transporta si serveste mancarea depaseste 200 de persoane.
Unul dintre avantajele prezentate de aceste micro-cantine consta in amplasamentul lor cat mai aproape de locurile de munca. Mancarea este pregatita intr-o bucatarie cu echipamente moderne, inaugurata in 2009, si se transporta catre micro-cantine cu autovehicule speciale. La prepararea hranei pentru cantinele Dacia se folosesc zilnic, in medie, 8.000 kg de alimente.