Nu toți antreprenorii au avut norocul să găsească înțelegere la proprietarii spațiilor pe care le ocupă. Daniel Enăchescu, patronul de la Hanul Românesc și Atipico, nu mai ține pasul de pe acum! Să plătești chirii integrale în contextul în care nu încasezi un leu, iar statul care te-a închis să nu intervină în niciun fel, iată o rețetă falimentară ,,de succes”.
,,În privința chiriilor, statul nu a luat nicio măsură. A promis, dar nu a făcut nimic pentru noi! Am facturi lunare pentru chirii, de unde dau banii? Dacă mă mai țin două luni închis, de unde plătesc sumele foarte mari pentru chirie, pentru că proprietarul nu vrea să negocieze? Mai mult, când vor da drumul restaurantelor, cred guvernanții că oamenii vor da buzna, ca să putem să ne amortizăm pierderile?” se întreabă, cu lehamite, patronul de la Hanul Românesc.
Ar fi putut ca în perioada asta să livreze în sistem catering, doar că asta nu ar fi presupus niciun avantaj financiar.
,,Am făcut o socoteală și nu-mi ieșeau sumele. Nu pot să-mi plătesc toate datoriile cu 40-50 de meniuri pe zi. Ăștia nu sunt bani să susții salariile, gazul, curentul și chiria! Statul crede că e suficient un șomaj tehnic dat la distanță de o lună! Deocamdată nu știm nici când vom fi deschiși, nici cu ce măsuri să ne pregătim, nimic! ” ne-a mai spus Daniel Enăchescu.