Se pare că lamentările fostului primar Tudor Pendiuc şi declaraţiile sale de nevinovăţie îi motivează şi mai tare pe procurorii DNA în a demonstra contrariul. După dosarul Publitrans, unul destul de dubios chiar şi în absenţa unei presupuse şpăgi în bani şi apartamente, procurorii mai vor să afle cum se face că, timp de cinci ani, Pendiuc a acordat sorei şefei sale de cabinet un contract de 50 de miliarde de lei.
Chestiunea în sine este una semnalată de presă în urmă cu mult timp, la fel ca multe alte nereguli la care procurorii au devenit sensibili abia de câţiva ani încoace, ca şi cum, timp de aproape două decenii, justiţia ar fi trecut printr-o perioadă de surzenie totală. Practic, ceea ce fac acum procurorii este arheologie pură: realizează săpături în istoria zbuciumată a corupţiei instituţionale. Practic, oriunde ar săpa, în orice direcţie şi oricât de adânc, nu au cum să nu dea peste relicvele unui act de corupţie consumat. Nu trebuie decât să deschidă sertarele ţinute până acum cu lăcăţel. Însă ceea ce îi deranjează cel mai tare pe presupuşii corupţi, este că aceste sertăraşe se deschid doar pentru unii. Asta este, în fapt, şi cea mai mare frustrare a celor acuzaţi de corupţie: că în libertate, alţi corupţi încă se bucură de beneficiile furtişagurilor mărunte sau a tunurilor colosale.
Revenind la noul dosar pe care procurorii îl amuşină pe toate părţile, potrivit SursaTa.ro, DNA a cerut documente de la Primăria Piteşti cu privire la relaţiile contractuale dintre această instituţie şi Coral Impex. Societatea a beneficiat timp de cinci ani de contracte în valoare de 50 de miliarde. Şi, ca o coincidenţă, directorul Coral este Mihaela Pintea, sora fostei şefe de cabinet Carmen Lis, despre care stenogramele DNA au scos la iveală faptul că s-ar fi aflat în relaţii de amor cu fostul primar al Piteştiului.