1,K
La initiativa deputatului PSD Mircea Draghici, Chestor al Camerei Deputatilor, Fundatia HAND-ROM din Curtea de Arges a organizat la Palatul Parlamentului o expozitie cu vanzare de obiecte si decoratiuni dedicata sarbatorilor de iarna. Evenimentul a fost organizat marti, 3 decembrie, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, si a adus pe holul S1 de la Camera Deputatilor produse manufacturiere de calitate, lumanari parfumate de diferite forme si marimi si agende personalizate, realizate in cadrul DIZAB-ROM, un atelier protejat de pregatire preprofesionala in meseriile de legator manual poligraf si lumanarar a copiilor si tinerilor cu dizabilitati.
Prin implicarea in organizarea acestei expozitii, deputatul de Curtea de Arges Mircea Draghici doreste sa transmita aprecierea si respectul pentru acesti tineri deosebiti, care isi schimba destinul invatand o meserie si participand activ la viata comunitatii din care fac parte.
,,Ma bucur ca am ocazia sa colaborez cu Fundatia Umanitara HAND-ROM, care s-a dedicat actiunilor de educare a copiilor cu dizabilitati din nordul judetului Arges. Este necesar sa ne implicam in astfel de actiuni si sa ii promovam pe acesti copii deosebiti, pentru ca sunt un bun exemplu pentru fiecare dintre noi si ne invata ce inseamna cu adevarat solidaritatea, responsabilitatea sociala si respectul pentru munca”, a explicat Mircea Draghici.
Chestorul Camerei Deputatilor considera ca problemele persoanelor cu dizabilitati trebuie sa ramana in atentia Parlamentului si a precizat ca in acest mandat si-a propus sa contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ existent in acest domeniu.
,,In aceasta vara am propus modificarea art. 59 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, un gest de respect fata de oamenii care deja se confrunta cu o situatie dificila. Prin aceasta modificare, imi doresc ca persoanele in cazul carora s-a stabilit deja ca afectiunile au generat deficiente functionale si/sau structural-anatomice intr-un stadiu ireversibil, care nu pot urma programe de recuperare si pentru care Comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului sa nu mai fie obligate sa mearga la evaluarile periodice stabilite de lege”, a adaugat Mircea Draghici.
Fundatia HAND-ROM este o organizatie neguvernamentala din orasul Curtea de Arges, care isi doreste orientarea si integrarea socio-economica si profesionala a persoanelor cu nevoi speciale, prin activitati de educatie speciala si incluziva, terapii de abilitare-reabilitare si pregatire profesionala. Prin activitatile desfasurate de HAND-ROM, 120 de copii cu dizabilitati din 21 de comune limitrofe orasului Curtea de Arges invata, fac terapii si isi doresc sa invete o meserie pentru a deveni cetateni cu drepturi depline in comunitatea din care fac parte.