2,8K
Florin Gardin, fostul inspector general al Inspectoratului Scolar Arges, sustine ca nu are concurenta pe piata in ceea ce priveste tiparirea de auxiliare pentru invatamantul primar. Dar nu pe piata din Arges unde, sustine acesta, este atent monitorizat si faultat de actualul ,,general” al ISJ Arges, Gabriel Bratu, ci pe piata din Romania. Gardin se lauda ca la acest moment a reusit sa vanda 10 milioane de auxiliare, chiar daca in scolile din Arges abia daca ajung 500 de manuale.
,,Nu ma intereseaza pe mine Bratu, ca nu ma lasa sa vand aici mai mult de 500 de carti!”
,,Eu nu prea am concurent pe vanzarea de manuale si asta pentru ca am fost primul si pentru ca nu prea ma intereseaza piata din Arges decat asa, sa vada colegii ca am si eu carti. Tiparesc auxiliare la doua edituri: la Paralela 45, care este pe locul 4 din 4.000 de edituri si la editura Delta Cart, pe locul 34, editura facuta de copiii mei. Nu ma intereseaza pe mine Bratu, ca nu ma lasa sa vand aici mai mult de 500 de carti, cand in toata tara se vand in prostie. Acum ma apropii de 10 milioane, ceea ce pentru mine este o chestiune de mandrie” a declarat, pentru BitPress.ro, Florin Gardin.
Cum s-a ajuns de la croitorie, la editura
Fostul ,,general”, membru al PNL Arges, a fost implicat, mai ales in perioada mandatului sau in fruntea Inspectoratului Scolar Arges, in tot felul de scandaluri. Acesta a fost acuzat ca ar fi fortat cadrele didactice sa-i cumpere manualele semnate de el si familia Berechet, cu care colaboreaza, prin intermediul editurii conduse de fiu si ginere. ,,Eu nu am fortat niciodata nota, sa pun invatatorii sa ma cumpere pentru puncte la gradatii sau pentru nu stiu ce alte beneficii. La mine niciun invatator nu s-a plans, decat Bratu, ca asa e el” se apara Gardin. Acesta sustine ca, initial, fiu-sau nici nu voia sa-si dechida editura, ci… croitorie: ,,L-am angajat pe fiu-meu la Paralela 45, ca agent de vanzari. Dupa un timp mi-a zis ca vrea sa se privatizeze si sa inceapa o afacere cu gineri-meu. Voiau sa faca o croitorie, numai ca nu stiau nimic in domeniu. Le-am spus sa isi deschida mai bine o editura, ca in doua luni le fac eu o carte si poata sa plece cu ea prin toata tara. Asa s-a si intamplat.”
Gardin mai sustine ca Editura Paralela 45 i-ar fi cerut despagubiri de doua miliarde de lei daca renunta la colaborarea de pana atunci, numai ca a preferat sa lucreze in paralel si cu aceasta editura, dar si cu cea de familie, incasand in prezent drepturi de autor si de la una, si de la cealalta.