1,3K
,,Partidul National Liberal va propune reducerea numarului de parlamentari prin depunerea unui proiect legislativ care vizeaza direct acest lucru. Este o provocare pentru actuala putere care va trebui sa demonstreze ca isi doreste cu adevarat un Parlament mai mic din punct de vedere numeric si nu doar sa conserve o tema de propaganda populista pentru alegerile viitoare, prin care sa evite dezbaterea asupra incompetentei guvernului. Inainte de schimbarea Constitutiei, de referendum, de orice alt subterfugiu o sa avem ocazia sa ii vedem cum voteaza, daca voteaza si cum primesc initiativa legislativa in ansamblul ei.” a aratat presedintele PNL Arges Ion Popa
Liberalii argeseni, prin vocea presedintelui Ion Popa, au mai semnalat faptul ca Guvernul a mai dat o data un aviz negativ unei propuneri legislative privind reducerea numarului de parlamentari, ceea ce arata caracterul profund demagogic al actualei puteri. In data de 22 octombrie 2009, deputatul liberal Eugen Nicolaescu, a depus la Camera Deputatilor o propunerea legislativa care viza marirea normei de reprezentare a senatorilor si deputatilor, ceea ce ar fi determinat diminuarea numarului de parlamentari insa Guvernul Boc a avizat negativ acest proiect de lege, ceea ce arata limpede ca nu exista vointa pentru un demers real de reducere a numarului de parlamentari.
Liderul liberal argesean a aratat ca PNL nu considera oportuna modificarea Constitutiei Romaniei in aceasta perioada: ,,Nu consideram ca este necesar sa demaram discutii in ce priveste modificarea Constitutiei, in acest mandat. Intotdeauna este loc de mai bine, asa ca o asemenea discutie se poate face in viitorul mandat, intr-un climat politic si economic normal. Modificarea legii fundamentale nu se face peste noapte, pe picior, ci cu o dezbatere ampla la care sa participe toti actorii politici si societatea civila.”
In ceea ce priveste mult discutatul subiect al regionalizarii, liberalul a aratat ca discutia despre regionalizare trebuie purtata, dar un asemenea proces de amploare trebuie sa fie bine pregatit si mai ales rezultatul unui consens al tuturor fortelor politice semnificative.
,,Procesul de regionalizare nu se poate derula in conditiile unui echilibru politic extrem de precar si a unor blocuri de partide aflate intr-un conflict acut pentru ca riscam sa fie folosita ca instrument politic. Noi credem ca e nevoie de un acord al actorilor politici si institutionali cu privire la moment si forma, precum si de o perioada tranzitorie sau preparatorie, in etape, care sa demareze inainte de schimbarea propriu-zisa si sa presupuna gestionarea tuturor aspectelor tehnice, administrative, umane, normative. Cine crede ca asa ceva se poate face peste noapte se inseala si risca sa arunce tara intr-un adevarat haos administrativ.”