Pe 8 noiembrie a.c, la Cluj – Napoca, Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu împreună cu Secretarul de Stat Raed Arafat au înmânat cheile pentru 48 ambulanţe tip B 4×2 și 3 ambulanțe tip B 4×4, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Acestea au fost repartizate către Serviciul de Ambulanță București Ilfov și către serviciile de ambulanță teritoriale din 22 de județe. Două dintre aceste ambulanțe au ajuns în județul Argeș.
Deputatul argeșean Mircea Drăghici este de părere că alocarea celor două ambulanțe SMURD reprezintă un lucru extrem de util pentru oamenii din județul Argeș.
“Faptul că Ministerul Sănătății a alocat două ambulanțe SMURD Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Argeș reprezintă un lucru extrem de bun pentru oamenii din județul nostru. Sănătatea este unul dintre bunurile de preț pentru orice societate, pentru toți cetățenii. Chiar dacă fiecare dintre noi își dorește ca momentele în care să apelăm la serviciul de ambulanță să fie cât mai rare, ne bucurăm să știm că Argeșul are două ambulanţe noi, ambulanțele SMURD fiind dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie, folosite pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă şi transportul persoanelor către unităţile spitaliceşti. În 2011, Argeșul avea patru spitale închise. În 2014, acestea funcționează fie ca spitale, fie ca unități medico-sociale. Guvernul Ponta a alocat fondurile necesare pentru angiograful de la Spitalul Județean de Urgență Argeș, angiograf care va fi dat în curând în folosință pentru a salva viețile argeșenilor. Ministerul Sănătății a sprijinit și spitalul din Curtea de Argeș cu fonduri pentru investiții directe, dar și pentru investițiile cu fonduri europene, vizitele ministrului Nicolae Bănicioiu și prim-ministrului Victor Ponta la Curtea de Argeș arătând sprijinul nemijlocit al Guvernului Ponta pentru sănătatea din județul Argeș.
Guvernul condus de Victor Ponta a demonstrat prin măsurile luate că sănătatea este unul din domeniile cărora le acordă o maximă importanță: 480 000 de români se pot trata în spitalele repuse în funcțiune după ce fuseseră închise în timpul Guvernării Boc – Băsescu, au fost deblocate posturile din sănătate, a fost majorată cu 50% alocarea bugetară pentru spitalele de zi și ambulatoriul de specialitate, au fost dublate veniturile medicilor rezidenți prin acordarea unor burse în valoare de 150 euro, iar începând cu 1 decembrie 2015, 300 000 de angajați din sănătate și asistență socială vor beneficia de majorarea salariilor cu 100 lei. De asemenea, pe 4 noiembrie, Guvernul a aprobat actul normativ prin care lista de medicamente compensate este actualizată a doua oară anul acesta, cu 23 de medicamente noi, inovative, pentru 29 de indicaţii terapeutice. Noutatea este că prin această hotărâre de guvern este inclus pe listă medicamentul numărul unu pentru hepatita B”, a subliniat deputatul argeșean.