Deputatul Colegiului Curtea de Arges, Mircea Draghici considera ca problema Arpechim trebuie sa fie o prioritate, deoarece judetele Arges si Valcea trebuie sa redevina centre puternice de productie, nu piete de desfacere:
„Specialistii in chimie, petrochimie din ambele judete cu traditie de peste 45 ani in acest domeniu, trebuie sa aiba locuri de munca acasa la ei, nu sa devina o marfa de vandut. Continuarea activitatii Oltchim SA, prin repornirea acestui agent economic si a sistemului de la Arpechim Pitesti la intreaga capacitate, in sistem integrat, sunt elemente de o importanta deosebita pentru judetele pe care le reprezentam, dar si la nivel national!"
In opinia parlamentarului social-democrat, inchiderea Arpechim reprezinta o veritabila sinucidere economica: „Dezafectarea tuturor capacitatilor de productie va face imposibila reluarea activitatilor, statul roman la Arpechim va pierde investitiile masive facute in perioada 2002-2007, inclusiv prin folosirea de credite externe si peste toate, se va distruge cel mai important vector al industriei romanesti de profil. Instalatiile Arpechim au fost modernizate pentru producerea de combustibili conform ultimului standard european in materie – EURO5. Daca Arpechim va disparea si Oltchim va urma un drum similar, pentru ca cele doua platforme sunt proiectate sa lucreze integrat.”
Potrivit lui Mircea Draghici, impactul social va fi teribil, deoarece se vor pierde peste 15.000 de locuri de munca, iar din punct de vedere economic se va distruge cel mai important producator de bitum autohton: „Bitumul produs la Arpechim este de calitate superioara si ar putea constitui o materie prima de baza pentru proiectele de infrastructura rutiera. Practic, statul roman va sustine, prin importuri de bitum, economia altor tari, daca Arpechi m se inchide.”
Deputatul de Curtea de Arges a precizat ca Arpechim trebuie sa-si continue activitatea cu orice pret si sa nu devina un alt morman de fier vechi: „Solutii exista, dar ne trebuie si vointa! Statul roman poata ataca decizia Petrom de inchidere a rafinarei Arpechim si poate solicita conservarea tuturor instalatiilor, pe durata derularii procedurilor in instanta. Mai mult, in acest timp pot fi identificate cele mai bune solutii de privatizare a rafinariei si se poate opta eventual, pentru privatizarea la pachet a Arpechim si Oltchim.
Tot statul ar putea renunta la decizia de a vinde pachetul de participatiuni la Petrom, astfel incat sa se poata actiona de catre stat in baza prevederilor din contractul de Privatizare al Petrom, referitoare la Protejatea pietei de petrol si gaze din Romania. Nici un efort si nici o solutie nu ar trebuie exclusa, atata timp cat putem salva locurile de munca ale oamenilor si o parte insemnata din industria nationala!
Mircea Draghici a adaugat ca actualul Guvern ar fi trebuit sa includa Arpechim pe lista obiectivelor strategice, ceea ce ar fi obligat Petrom sa mentina in functiune cel putin pentru inca 5 ani, toate instalatiile si aparatura din rafinarie!