Mircea Drăghici, trezorierul PSD și deputat de Argeș, a fost audiat de către procurorii anticorupție într-un dosar legat de finanţarea PSD şi de modul în care au fost cheltuiţi banii din subvenția de la stat. Drăghici a fost pus sub urmărire penală, fiind acuzat de delapidare și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele în care au fost acordate.
În calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul şi-ar fi însuşit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil, susțin procurorii.
Potrivit acestora, în exercitarea funcţiei de trezorier, în cursul lunii februarie 2018, suspectul, împreună cu o persoană din familie, ar fi negociat şi convenit să achiziţioneze de la un vânzător un imobil având o valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii. Promisiunea de vânzare cumpărare dintre proprietarul imobilului şi persoana din familia suspectului, dar şi contractul de închiriere dintre acelaşi proprietar şi formaţiunea politică s-ar fi încheiat in aceeaşi zi, 15.02.2018, pentru acelaşi imobil. Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranşe de cel puţin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni. În realitate, întreaga contravaloare a contractului ar fi fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenţia acordată formaţiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
,,De fiecare dată când a urmat o campanie electorală am fost chemat la DNA. Când ești pus sub acuzare pentru că n-ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentul României și ești cel mai îndreptățit să știi spiritul și litera acestei legi, atenție, mi se pare exagerat și cred cumva că are legătură cu coordonarea campaniei, pentru că suntem în buza campaniei." a comentat Drăghici.
DNA a cerut, în 21 februarie, Autorităţii Electorale Permanente documentele privind modul în care PSD a cheltuit banii primiţi de la stat în anii 2017 şi 2018. DNA a solicitat AEP să trimită documentele care să arate „modul de stabilire și repartizare a subvențiilor acordate în cursul anului 2017 Partidul Social Democrat; virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat; rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvențiilor la nivelul anilor 2017 și 2018”.