7,2K
Doctorul argesean a fost desemnat de o publicatie centrala drept medicul cu care Pitestiul se mandreste
Doctorul neurochirurg Mihai Popescu, de la Spitalul Judetean de Urgenta a fost declarat cel mai apreciat medic din Pitesti, de catre ziarul “Adevarul”. Popescu a absolvit, in 1982, Facultatea de Medicina Generala din Cluj, iar pana in 1988 a fost medic generalist in Tara Motilor. Specializarea in neurochirurgie a facut-o la Spitalul Foch din Paris, acolo unde a luat parte si la cea mai grea operatie din cariera sa. “A fost o operatie la o negresa obeza, care a durat 11 ore. Dar chiar daca a fost cea mai dificila, imi amintesc cu placere de ea, pentru ca pacienta s-a vindecat complet”, spune doctorul care este casatorit si are doi copii.
A vrut sa fie ginecolog
Mihai Popescu a ales medicina dupa ce, in copilarie, era sa ramana fara mana stanga. “Am ajuns doctor la dorinta tatalui meu. Cand eram mic, un medic a vrut sa-mi taie mana stanga, care avea probleme. Mama a zis ca e mai bine sa aiba copilul maini, iar de atunci tata mi-a zis ca ma face doctor”, povesteste neurochirurgul. Initial am vrut sa aleg ginecologia, dar inainte de 1989 era prigoana impotriva acestor medici, asa ca am renuntat”, povesteste neurochirurgul argesean.
In timp, cele doua maini sanatoase ale lui Mihai Popescu au facut minuni, operand unele dintre cele mai sensibile zone ale corpului uman: capul si coloana vertebrala. Asa se face ca la sectia de neurochirurgie a Spitalului Judetean, al carei tata este, au venit sa se trateze pacienti din toata tara, dar si romani stabiliti in strainatate.
„Aproape 600 de operatii am avut de la inceputul anului. Intr-o operatie nu stau mai mult de doua ore, chiar daca e vorba de o tumora cerebrala. E ceva sinistru, infricosator in momentul cand ajungi sa fii Dumnezeu. Sunt cateva momente in operatie cand viata omului depinde de ceea ce faci tu”, spune doctorul care a scris 12 carti de specialitate, a realizat tehnici operationale unice in lume si a luat chiar si medalii de aur la saloanele internationale de inventica.