Muzeul de la Golesti si-a imbogatit colectiile cu 3 noi expozitii de baza:
Expozitia si fondul documentar „Fiii Argesului”
situata in cladirea scolii Slobode Obstesti de la Golesti. Aici, se afla toate documentele acumulate in cele 4 editii: CV- uri, fotografii, hotarari ale C. J. Arges, imagini de fundal pentru fiecare editie, selectii de fotografii, filme documentare, informatia fiind accesibila si electronic.
Primaria Harsesti – Arges
edificiu administrativ donat de Consiliul local Harsesti, in anul 2009, demontat, transferat si remontat in cadrul Muzeului in aer liber de la Golesti. Monumentul apartine primului sfert al secolului XX si, prin transferarea acestuia la Golesti, vatra satului din muzeul etnografic este completa.
Casa de pomi – viticultor din Valeni de Munte – Prahova
monument inscris pe lista monumentelor istorice din Romania. Ea apartine inceputului de secol XX, remarcandu–se prin foisorul central cu stalpi dubli si frontonul neoclasic al acestuia. Monumentul a fost donat in anul 2009, transferat in Muzeul Golesti in acelasi an, remontat si finalizat la sfarsitul lunii august 2010.
De asemenea, au fost pregatite si lansate, cu prilejul intalnirii Fiilor si Cetatenilor Argesului, din 4 septembrie, doua lucrari importante:
Catalogul ,,Fiii Argesului”, editia a III-a, 2009
in care sunt prezentate, dupa criteriul alfabetic, personalitatile carora li s-au decernat titlurile la editia precedenta, in domeniile: administratie publica, mediul de afaceri – economie si mediul bancar.
Reeditarea lucrarii „Insemnare a calatoriei mele Constantin Radovici din Golesti, facuta in anul 1824, 1825,1826”
apartinand carturarului Dinicu Golescu. Lucrarea este reeditarea volumului din 1910, cu introducerea lui Nerva Hodos, si a fost retiparita pentru a readuce in atentia cititorilor valorile umaniste promovate de cunoscutul carturar, un veritabil model de gandire social – democrata si, in egala masura, un prestigios document de calatorie, de analiza sociala, economica si spirituala.