Patronul Lactate Brădet a postat în această dimineaţă un mesaj prin care solicită sprijinul oricui îl poate ajuta în aflarea adevărului pentru care firma sa ar fi fost implicată într-un ,,joc murdar”. Apelul a fost făcut după ce sâmbătă, Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că produsul notificat de către autorităţile italiene în Sistemul de alertă rapidă pentru alimente şi furaje (RASFF) nu era obţinut din lapte de oaie, ci din lapte de vacă, acestea admiţând faptul că, din eroare, a fost menţionat un sortiment de brânză provenit de la S.C. Brădet.
Patronul Bradet: „În acest joc murdar nu a fost terfelit doar Brădet”
„Oameni buni, imi este greu sa va cer sa intelegeti, eu insumi nu inteleg, nu-mi gasesc cuvintele sa mai explic, dupa acea alerta din Italia la fel ca si in Romania se revine si se spune ca a fost o greseala ca nu se poate asocia numele Bradet si Italia retrage alerta. CINE mai crede si ce? Astazi 21.03.16 nu am un document care sa certifice existenta unei alerte din Italia. Va rog, va rog pe toti de la omul de rand pana la cea mai inalta autoritate a statului sa ma ajutati in aflarea ADEVARULUI. In acest joc murdar nu a fost terfelit doar Bradet acum sunt distruse toate produsele romanesti. Mare, mare pacat!”
a scris pe Facebook Marius Badea, patronul firmei Bradet.
Autoritatea Sanitar Veterinară susţine că “notificarea de alertă, modificată în data de 18 martie (…) conţine un buletin de analiză, emis în data de 17.03.2016, care nu menţionează informaţii precum: numele producătorului, sortimentul exact de produs, numărul lotului, data fabricării, data expirării”.
În buletinul de analiză parţial se arată că în proba de brânză recoltată dintr-un spital din Florenţa în data 14 martie “au fost identificate genele verotoxigene şi se lucrează pentru izolarea tulpinii de Escherichia Coli”.
Conducerea ANSVSA a anunţat, vineri, că peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeşeană „Brădet” au fost retrase de pe piaţă. O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) şi Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate româneşti. Comisia Europeană a emis o alertă după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa.