1,4K
De ziua Sf. Arhangheli Mihail si Gavril, Filarmonica Pitesti organizeaza, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, recitalul cameral „O voce. O lauta. O chitara”, sustinut de solistii Claudia Codreanu, Costin Soare, Olivia Iancu si Claudiu Lobont. In program, lucrari pentru voce, lauta, teorba si chitara de: Dowland, Sor, Coste, Enescu, Castelnuovo-Tedesco, Tarrega, de Falla, Lorca, Händel, Giuliani, Scarlatti.
Costin Soare s-a impus in lumea muzicii clasice din Romania atat ca interpret, cat si ca pedagog al chitarei. A sustinut recitaluri si concerte, in tara, la: Ateneul Roman, Sala Radio, filarmonicile din: Ploiesti, Brasov, Arad, la Palatul Sutu din Bucuresti si in strainatate, in: Germania, Franta, Ungaria, Marea Britanie, Japonia. Repertoriul sau cuprinde lucrari variate, de la muzica renascentista si baroca la muzica moderna si contemporana. Este initiatorul „Serilor de chitara” si al proiectelor teatrale de la Palatul Sutu (Bucuresti) si membru permanent al mai multor formatii camerale. A sustinut recitaluri la Ambasada Venezuelei din Londra, in Scotia, Germania. Este profesor la Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” Bucuresti. Costin Soare este initiatorul proiectului de succes „O voce, o lauta, o chitara”.
Mezzosoprana Claudia Codreanu este absolventa a Academiei de Muzica Bucuresti, la clasa profesoarei Georgeta Stoleriu si a cursurilor de specializare de la Viena cu Ileana Cotrubas si Margarita Lilova. A obtinut numeroase premii la concursurile nationale si internationale din Spania, Portugalia etc. Repertoriul sau cuprinde lucrari vocal-simfonice, roluri din opere si lieduri. In afara concertelor, recitalurilor si spectacolelor sustinute in tara, a concertat si in: Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Japonia, Marea Britanie, Olanda, Rusia, Spania, Ungaria. In 1995, a reprezentat Romania la Cardiff Singer of the World, participand si la realizarea operei – film „La Cenerentola”, de Rossini, in colaborare cu Opera din Brasov, Societatea Romana de Radiodifuziune si TVR. A colaborat cu orchestre din Köln, Salzburg si Praga si cu dirijorii: Horia Andreescu, Ludovic Bacs, Sergiu Comissiona, Christoph Durrand, Gheorghe Costin, Adam Fischer, Paul Goodwin, Romely Pfund, Peter Selwyn si Fabrizzio Ventura. In prezent este lector universitar doctor la catedra de canto a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.
Olivia Iancu s-a nascut la Pitesti, oras in care a absolvit Liceul de Arta „Dinu Lipatti”. In 2007 finalizeaza studiile la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de Interpretare Muzicala, specializarea chitara clasica si in 2009 pe cele de master, specializarea Stilistica Interpretativa Muzicala – Muzica de Camera. A obtinut numeroase burse in tara si peste hotare si a sustinut importante masterclass-uri in: Italia, Grecia, Anglia, Olanda, Cuba, Israel, Canada, Germania, Serbia, Spania. A urmat un curs de specializare, de patru luni, in Polonia. Este laureata a concursurilor de la: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brasov, Bucuresti, Sinaia, Tulcea, Craiova etc. A sustinut recitaluri in Bucuresti, la: Ateneul Roman, Sala Dalles, Palatul Sutu, UNMB, Muzeul national de Arta si in tara, la Teatrul „Al. Davila” si Galeria de Arta Pitesti.
Claudiu Lobont a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, specializarea chitara clasica, si cursurile de master la aceeasi universitate, specializarea Muzica de camera. A sustinut, la Bucuresti, Brasov, Iasi, Galati, Pitesti, Sighisoara, recitaluri atat ca solist, cat si in duo, cu Olivia Iancu. A compus muzica pentru film, teatru, expozitie de fotografie si film documentar.
Filarmonica Pitesti ofera invitatii, in limita locurilor disponibile, melomanilor care poarta numele Mihaela, Gabriela, Mihai si Gabriel, daca se prezinta la casa de bilete a institutiei, de la Casa Cartii (parter), pana miercuri, 7 noiembrie a. c., ora 12.00.