Partidul Liberal Reformator, filiala Argeș, cere parlamentarilor de Argeș ai PNL să voteze noul Cod Fiscal în forma actuală și să facă demersuri pentru a-și convinge colegii de justețea măsurilor pe care, de altfel, le-au și votat, în unanimitate, în Parlament, pe 24 iunie.
“Este o aberație să avem un Cod de Procedură Fiscală promulgat de președinte, adică normele de reglementare, fără să avem ce să reglementăm. Este momentul, ca măcar în privința Codului Fiscal, liberalii să lase politicianismul deoparte și să voteze în interesul cetățenilor și al mediului de afaceri.”, susține președintele PLR Argeș, Simona Brătulescu.
"Majoritatea actuală are voturile necesare pentru revotarea noului Cod Fiscal, dar dacă liberalii nu își vor repeta votul din iunie, atunci ei să explice oamenilor de afaceri care l-au cerut în mod public de ce și-au anulat practic votul și de ce se opun scăderii TVA și reducerii poverii fiscale.
<Impozitarea redusă și simplificată trebuie să redevină atuul fiscal al României, pentru a atrage din nou atenția investitorilor străini, pentru a susține capitalul românesc și crearea de noi locuri de muncă. Cota unică este soluția justă, corectă și care a dat rezultate în economia românească.
Cota de TVA de 24% pare aproape o invitație deschisă la evaziune fiscală și un obstacol dintre cele mai serioase în calea consumului. Potrivit Comisiei Europene, România este pe primul loc în UE privind evaziunea fiscală prin neplata TVA. Este pe deplin explicabil, mai ales în condițiile în care 22 de țări ale UE au TVA mai mic decât România. Probabil că cea mai nefastă combinație fiscal-bugetară pentru România este dată de cota crescută de TVA și slaba capacitate de control și administrare fiscală.
În planul politicilor de relaxare fiscală și în perspectiva apropiată a guvernării dreptei românești, pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%, întrucât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătățirea colectării veniturilor și a sustenabilității finanțelor publice, ci mai cu seamă la creșterea economiei și a nivelului de trai al românilor.>.
Am citat din programul de candidat la președinție al domnului Iohannis. De ce s-a răzgândit la șase luni după ce a fost ales?Argumentele președintelui Iohannis nu au convins. Este limpede că există probabil o frustrare că această guvernare, și nu guvernul pe care domnia sa și-l dorește, a venit cu acest pachet de măsuri menit să consolideze creșterea economică pe care România o înregistrează de trei ani încoace. Dezbaterile pe noul Cod Fiscal au început în urmă cu doi ani, sunt măsuri
cerute de mediul de afaceri în fiecare întâlnire pe care am avut-o în toată țara cu organizațiile IMM-urilor, a fost dezbătut în Parlament și adoptat aproape în unanimitate. Este o șansă pe care România nu trebuie să o rateze doar pentru că un partid sau un consilier de la Cotroceni a calculat că la anul s-ar putea să nu le aducă foloase electorale. Politicile economice și fiscale nu trebuie să țină cont de interesele electorale immediate." a mai declarat președintele PLR Argeș, Simona Brătulescu.