De-a lungul mandatelor sale, de numele primarului Tudor Pendiuc s-au legat multe scandaluri cu iz penal. Într-un anume fel, se credea că Pendiuc devenise intangibil, întrucât pesediştii… se năruiau în jurul său, în timp ce el, în ciuda tuturor neregulilor sesizate în numeroase rânduri de presă, rămânea în picioare. Ei bine, dincolo de Dosarul Publitrans, primarul Piteştiului mai figurează în alte trei dosare!
Dosarul ,,Retrocedări la gunoi”
Pe scurt: în urmă cu mai bine de patru ani, Consiliul Judeţean Argeş a dat o hotărâre prin care mai multe terenuri din apropierea gropii de gunoi de la Albota au fost considerate de utilitate publică şi a cerut Primăriei Piteşti exproprierea lor. Suprafeţele de teren respective erau necesare pentru extinderea gropii de gunoi ecologice. Printre cei care deţineau terenuri în zonă se afla şi Floarea Orăşanu, contabila-şefă în cadrul Primăriei Piteşti care, în 2008, împreună cu Ion Din, din Albota, a fost pusă în posesie pe 11.000 de mp de teren. Întâmplător, terenul se află exact în zona unde se construiește a doua celulă a gropii de gunoi ecologice de la Albota, fapt ce a generat speculații cu privire la faptul că proiectul gropii ecologice de gunoi a fost programat din start să treacă peste moșiile anumitor persoane. În astfel de situaţii, proprietarii sunt chemaţi la negocieri pentru a se stabili valoarea despăgubirilor. Aşa s-a întâmplat şi în acest caz, când după ce negocierile au eșuat, nu s-a căzut la o înţelegere între Primăria Piteşti şi contabila-şefă, motiv pentru care Floarea Orăşanu şi Ion Din au decis să dea municipalitatea în judecată. Tribunalul Argeş a dat o hotărâre prin care Primăria Piteşti va trebui să o despăgubească pe contabila-şefă cu 183.000 de euro. La momentul respectiv, tranzacţia li s-a părut dubioasă consilierilor locali ai PDL. Ştefan Ciocănel a atras atenţia că preţul terenului este umflat şi că, de fapt, acesta nu poate fi evaluat la mai mult de 5 euro/mp. Cu toată opoziţia democrat liberalilor, proiectul a trecut cu ajutorul majorității coaliţiei PSD şi PNL şi a insistenţelor primarului Tudor Pendiuc.
Dosarul fântânii cântătoare
A treia etapă de modernizare a centrului Piteştiului a atras atenţia procurorilor DNA în momentul în care municipalitatea a suplimentat cu 4,3 milioane de lei lucrările date către firmele Zeus a lui Grigore Dobre şi Selca lui Constantin Pănescu. Suplimentarea ar fi fost necesară, potrivit primarului, şi pentru că a dorit achiziţionarea fântânii care cântă şi dansează, care a costat 1 milion de euro. De asemenea, procurorii au primit informaţii potrivit cărora calitatea materialelor ar fi lăsat de dorit, ca şi cantitatea acestora. Şi acest dosar se află acum la DNA central.
Prietenia Mujea-Pendiuc şi interceptările
Perioada în care Gelu Mujea a fost director la Apă Canal s-a finalizat cu un scandal imens. S-a spus că banii societăţii ar fi ajuns la firmă-căpuşă şi că primarul Piteştiului nu ar fi deloc străin de acest lucru. La dosar s-ar afla unele înregistrări interesante, mai ales din perioada în care a fost implementat mega-proiectul ISPA, în valoare de 40 de milioane de euro.