Atunci când cauți să-ți amenajezi terasa, balconul sau zona de relaxare din grădină, trebuie să iei în considerare și câteva avantaje practice.
Pentru că orice proiect de design exterior poate să transforme un spațiu într-o atmosferă inedită, este necesar să alegi materiale fiabile și cu întreținere redusă.
În privința pardoselii pentru exterior, opțiunile sunt nelimitate! Spre exemplu, amenajarea cu pardoseli exterioare din lemn este destul de atrăgătoare, datorită aspectului inedit, iar plăcile de podea din materiale plastice sunt practice și, de cele mai multe ori, mai ieftine.
Fie că îți dorești să-ți amenajezi balconul sau teresa, descoperă în continuare:
Ce este pardoseala WPC de ce este utilă în amenajări exterioare?
WPC reprezintă abrevierea de la Wood Plastic Composite, care în traducere liberă înseamnă material compozit din lemn și cu material plastic.
Pardoseala WPC este, de obicei, alcătuită din mai multe straturi.
- Strat de uzură sau strat de protecție: este aplicat pe suprafața superioară a pardoselii. Grosimea stratului de uzură variază în funcție de fiecare model. Această protecție este esențială, deci nu face rabat de la calitate și caută produse precum cele de la Hornbach.ro. Acolo vei găsi pardoseală WPC, dar și alte elemente de construcție de care te poți folosi pentru a-ți transforma visele în realitate.
- Stratul imprimat sau stratul decorativ: Procesul de imprimare oferă o multitudine de posibilități de proiectare, cum ar fi modele moderne cu forme liniare, modele cu texturi de lemn sau care imită piatra naturală.
- Stratul interior reprezintă principalul motiv pentru care pardoseala WPC este rezistentă la intemperii. Pratic, este un strat solid, impermeabil, care conferă durabilitate, izolație și confort.
- Strat de susținere – Acesta este formatul substructurii, respectiv ultimul strat care reprezintă tipul de suport, adică modul în care pot fi instalate profilele pentru terase exterioare. Deși majoritatea profilelor sunt foarte ușor de instalat, este important să iei în considerare schema de montaj!
Principalul avantaj al pardoselii WPC constă exact în combinarea caracteristicilor și a proprietăților ambelor categorii. Practic, pardoseala WPC nu se va umfla sau păta atunci când este expusă la medii umede, în cazul respectării instrucțiunilor de îngrijire! Acest lucru se datorează, în parte, stratului din interior, care asigură o barieră de umiditate și izolație.
De asemenea, materialul nu se crapă atât de repede, așa cum se întâmplă adesea cu lemnul convențional prin trecerea timpul. Și pentru ca este mai rezistent la căldură și la razele UV, nu se va extinde la fel de mult ca cele realizate complet din plastic.
Un alt avantaj este reprezentat de raportul preț – calitate. Proiectele de amenajare exterioare cu pardoseală WPC sunt considerate stabile și durabile, în special pentru zonele expuse umezelii și traficului intens. De aceea, utilizarea construcției din materiale compozite se realizează în multe alte aplicații de exterior, cum ar fi balustrade, garduri, bănci, rame pentru ferestre, uși și mobilier de exterior.
De asemenea, pentru că aceste tipuri de materiale sunt apreciate ca fiind mai ecologice și mai ușor de întreținut decât lemnul solid tratat, sunt utilizate și în amenajarile de interior, cum ar fi bucătăria, subsolul și orice zonă care poate fi expusă la umiditate excesivă.
În concluzie, în ultimii ani, pardoseala WPC a devenit una dintre cele mai atrăgătoare alegeri pentru amenajări exterioare. Datorită mixului de materiale care intră în realizarea straturilor, profilele pentru terase sunt gândite pentru a rezista pe termen lung, având prețuri ce încurajează dezvoltarea cu ușurință a fiecărui proiect.
Sursa Foto: Shutterstock.com