Tehnologia, precum un software HR sau un soft recrutare, reprezintă un aliat de nădejde chiar și atunci când vine vorba despre atragerea sau retenția personalului. În ultimul an, deficitul de talente a reprezentat un subiect arzător pentru multe companii românești și nu numai. Mai mult, fenomenul cunoscut sub numele de „Marea Demisie” pare că va continua și în anul ce urmează, arată sondajul Workforce Hopes and Fears al PwC.
Salariile par a fi un punct sensibil când vine vorba de angajații români, deoarece doar 13% susțin că sunt recompensați corect, conform studiului. Acest lucru, va pune o presiune mai mare pe angajatori, care vor trebui să găsească metode de a atrage și a reține personalul în perioada următoare, arată și statisticile naționale. În anul 2021, numărul mediu anual al locurilor de muncă vacante a fost 42,7 mii, în creștere față de anul anterior.
În continuare, vom discuta despre cum te ajută instrumentele digitale precum un software HR sau un soft recrutare, să eviți deficitul de personal și să ai o rată de retenție mai mare. Vom evidenția care sunt „uneltele” potrivite pe care un software HR ți le poate oferi pentru retenția personalului și cum te ajută un soft recrutare în atragerea candidaților.
Ce „unelte” digitale îți oferă un software HR?
Pe lângă beneficiile de natură salarială, angajații din noile generații pun preț și pe alte aspecte. Instrumentele digitale care să le ușureze munca, învățarea continuă, feedback constant, autonomie, transparență și comportament etic, ar fi câteva dintre dorințele angajaților din generațiile Y și Z.
Soluțiile digitale, precum un software HR sau un soft recrutare te pot ajuta să satisfaci o parte dintre aceste nevoi. În cadrul unui software HR ai module de training care te sprijină să conturezi traseul profesional al angajaților tăi. Se pot alege cursuri de comun acord, se pot oferi formulare de feedback și se pot face ajustări și estimări de buget. Toate acestea prin intermediul aplicației.
Pentru nevoia de feedback constant, există modulul de evaluare a personalului. Acesta oferă posibilitatea atât angajatului să se autoevalueze, cât și managerului direct sau specialistului HR. În plus, fiecare chestionar completat poate fi vizualizat de către angajat în timp real. Acest lucru facilitează o comunicare deschisă despre punctele pe care angajatul necesită să le îmbunătățească, dar și aspectele la care excelează.
Autonomia poate fi satisfăcută de un modul de self-service. Acesta reprezintă un spațiu al angajatului, prin care regăsește documente și informații de interes. Totodată, prin intermediul platformei poate consulta și solicita documente, zile de concediu, cursuri etc. Aici este spațiul în care își poate verifica fluturașii de salariu și fișa postului, dar și alte informații de care are nevoie.
Prin mijloace digitale, precum un software HR complex, angajații din noile generații vor fi mai mulțumiți de compania în care activează. Implicit, asta poate duce și la o retenție mai bună pentru companie.
Folosește noi metode pentru a ajunge în atenția candidaților
Pe lângă faptul că instrumentele digitale te ajută să ai o rată de retenție mai mare, ele te pot ajuta și în recrutarea și selecția noilor angajați. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui soft recrutare.
Un soft recrutare este o soluție dedicată pentru organizarea proceselor de recrutare dintr-o companie. Cu ajutorul lui, se pot planifica și gestiona toate etapele din procesul de selecție, de la înregistrarea sau colectarea CV-urilor angajaților și până la trimiterea ofertei finale către candidat. Un soft recrutare, parte integrată a unui software HR, ajută la o mai bună colaborare internă și externă, pentru angajarea celor mai buni candidați.
Câteva caracteristici ale unei astfel de soluții ar fi: îl poți integra cu diverse platforme de recrutare, pentru a centraliza toate CV-urile în același loc; poți efectua selecția candidaților pe baza unor filtre predefinite în funcție de poziția vacantă; stabilești persoanele implicate în procesul de intervievare și selecție încă de la început; stabilești șabloane de e-mail, generezi rapoarte și scrii feedback după fiecare etapă.
Mai mult, poți transfera toate datele dintr-un soft recrutare în modulul de administrare personal a unui software HR pentru orice candidat care a fost angajat. În acest fel, specialistul HR scapă de munca dublă cu introducerea datelor pentru o anumită persoană.
Transformarea digitală poate fi aliatul tău
True HR este soluția digitală care te ajută să reduci munca manuală, să îmbunătățești comunicare internă, să administrezi mai ușor procese precum recrutarea angajaților și contribuie la satisfacția angajaților față de job-ul lor. În plus, prezintă o interfață intuitivă, iar specialiștii UCMS by AROBS îți sunt alături în rezolvarea oricărei provocări prin intermediul departamentului de support. Află mai multe despre serviciile UCMS by AROBS direct de la specialiști: e-mail: sales@ucms.ro / număr de telefon: 0738 822 537.
Sursă foto: Freepik