Iti cunosti competitorii directi? Dar care este pozitionarea firmei tale in raport cu celelalte firme din domeniu la nivel de tara?
Stiai ca din competitori directi puteti deveni parteneri de afaceri de succes? Mai mult decat atat, colaborarea va poate face lideri ai domeniului in care va desfasurati activitatea. Daca nu stii cine sunt acestia, poti accesa raportul competitie si poti afla pozitionarea firmei din punct de vedere financiar, dar si la nivel de judet, si tara.
Avand in vedere ca piata este intr-o continua ascensiune si dezvoltare, este important sa cunosti tendintele si preferintele clientilor tai. Recomandat ar fi sa poti analiza comportamentul acestora pe o perioada mai mare de timp, pentru a-ti putea adapta strategia in functie de necesitati. Consulta raportul competitie si descopera jucatorii actuali din piata.
Care sunt firmele cu cele mai mari castiguri si in ce colt al tarii au sediul? Sunt lideri doar intr-o anumita zona geografica sau la nivel de tara? Raportul competitie nu reprezinta un simplu document, dimpotriva, acesta te poate ajuta sa obtii parteneriatul care iti va consolida reputatia.
Asadar, fie ca esti la inceput de drum, fie ca ai experinta si cunosti deja piata, trebuie sa fii constient/a de celelalte firme concurente. Este posibil ca de unele sa fi auzit, iar de altele nu. Poate sunt noi, ori poate au suferit modificari de restructurare si schimbare a activitatii.
Pe langa faptul ca raportul competitie contribuie la intelegerea tendintelor si a fluctuatiilor din piata, vei sti cum sa te pozitionezi si din punct de vedere al pretului, nu doar al strategiei. In plus, daca afli mai multe despre concurenta ta directa, poti intampina o situatie neasteptata, dar satisfacatoare pentru firma ta. Ce anume? Din competitori directi, o sa deveniti parteneri de succes care reusesc sa se impuna in piata, castigand increderea atat in randul clientilor, cat si al sectorului de activitate.
Daca nu stii cine sunt actionarii si administratorii principalei firme concurente, acceseaza diagrama de actiuni. Nu afli doar pozitia si datele acestora, ci si procentele pe care le detin in alte firme. Totodata, diagrama de actiuni iti prezinta imaginea de ansamblu a firmelor in care actionarii si administratorii sunt implicati. Nu ai vrea sa stii cum arata datele financiare sau care este dimensiunea grupului din care fac parte persoanele interogate?
Documenteaza-te, afla detalii despre persoanele de decizie si stabileste o intalnire de business. Foloseste informatiile raportului competitie in avantajul tau si sustine o prezentare axata pe consolidarea pozitiei pe care o puteti avea impreuna datorita colaborarii.
Analizeaza punctele forte pentru a sti pe ce sa plusezi! Discuta cu actionarii si administratorii firmei concurente pentru a-i cunoaste si pentru a-i transforma in parteneri care aduc plus valoare afacerii tale. Interese si obiective comune? Acesta este deja un indiciu al directiei pe care-l poate avea colaborarea voastra.
Da, concurenta are rolul de a creste competitivitatea, dar cine a spus ca aceasta nu poate fi folosita pentru a maximiza satisfactia clientilor si majorarea cifrei de afaceri? Concurenti directi azi, liderii domeniului de activitate maine. Consulta acum raportul competitie pentru a vedea pozitia firmei la nivel de judet si tara, iar apoi mai consulta-l inca o data pentru a analiza procentul de crestere al cifrei de afaceri prin colaborarea cu firma pe care o considerai competitie candva.