Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor vor functiona in continuare separat la nivel teritorial, iar 100-150 de administratii financiare din comune si orase mici vor fi desfiintate, urmand sa fie relocati peste 2.000 de angajati.
Sorin Blejnar spune ca unele administratii financiare vor fi desfiintate ca urmare si a discutiilor cu F.M.I., ce au vizat reorganizarea A.N.A.F.. Spre desfiintare sunt propuse in jur de 150 de administratii fiscale din orasele mici si din comune, unde nivelul de colectare s-a dovedit ineficient. In ceea ce priveste personalul, cei aproximativ 2000 de angajati vor fi redistribuiti catre sectoarele cu deficit de personal, respectiv in administratiile care se ocupa cu controlul fiscal, executare silita si Directia de Mari Contribuabili, inclusiv Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti.
La sfarsitul anului trecut, ANAF avea 29.421 de angajati, dintre care in Administratia Fiscala – 24.233 (din care peste 5.000 in Trezorerie), in Garda Financiara – 1.404 si in Autoritatea Nationala a Vamilor – 3.784, potrivit raportului de activitate al institutiei. Gheorghe Ialomiteanu a afirmat la sfarsitul lunii aprilie ca ,,A.N.A.F. va intra intr-o restructurare, o realocare a personalului, deoarece trebuie sa transferam o parte dintre angajati catre Directia Generala de Mari Contribuabili si sa reducem personalul de la ghisee pentru ca vom continua procesul de depunere online a declaratiilor. Va fi un intreg proces de restructurare, pentru ca aceasta institutie trebuie sa fie mai eficienta. Daca vom aplica si un sistem integrat de informatizare, 20% din personalul A.N.A.F. va trebui directionat spre alte sectoare".