Campania „Impreuna pentru comunitate”, organizata in 2012 de Holcim Romania, a primit premiul „Proiectul de voluntariat al anului din domeniul corporativ”. Campania de voluntariat “Impreuna pentru comunitate” a fost organizata in perioada aprilie – iunie 2012, cu ocazia implinirii a 100 de ani de existenta in lume a Grupului Holcim si 15 ani de prezenta locala.
Obiectivul campaniei „Impreuna pentru comunitate” a fost ca pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii sa se implice pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Fiecare companie din cadrul Grupului Holcim a avut libertatea de a alege felul in care implementeaza campania de voluntariat, precum si actiunile menite sa genereze un procent cat mai mare de implicare a angajatilor.
In Holcim Romania, campania de voluntariat s-a concretizat prin 16 actiuni de voluntariat la care au participat 610 de angajati ai Holcim Romania ce au derulat activitati de voluntariat concentrate pe trei domenii – plantari de copaci pentru un mediu mai verde, colectare selectiva de deseuri si reabilitarea unor zone de interes public. Voluntarii romani au depus in comun 5.887 de ore de munca in folosul comunitatii, echivalentul a circa 2,8 ani de munca in folosul comunitatii.
Actiunile derulate in 2012 de catre Holcim in judetul Arges au fost urmatoarele:
1. In zilele de 10-11 aprilie, angajatii de la Fabrica de Ciment de la Valea Mare Pravat s-au implicat pentru a le oferi copiilor de la Caminul nr.2 „Sfanta Maria” Campulung un loc de joaca complet reamenajat: au plantat pomi fructiferi, au reabilitat si reparat doua foisoare, au instalat bancute noi, au reparat echipamentele de joaca si au instalat altele noi. De asemenea, s-a nivelat toata zona si s-au inlaturat elementele ce reprezentau un pericol pentru copii (bucati de metal de la leaganele vechi, au acoperit gurile de canal, au amenajat gropi cu nisip, etc.).
2. In aceasta primavara, echipa Holcim s-a oprit la sud vest de fabrica de ciment din comuna Valea Mare Pravat, unde pe o suprafata de 1,1 hectare, a plantat 14.000 de puieti, pentru ca toata comunitatea sa respire un aer mai curat. Echipa de voluntari de la Campulung a trasat randurile pe terenul arat in prealabil si a sadit puietii. In zona fostei cariere de argila au mai fost plantati in ultimii ani si 10.000 de puieti.
3. Angajatii Holcim au ecologizat Padurea Trivale, din Pitesti, pe o zona de aproximativ 5 hectare, de-a lungul a 2,5 kilometri de drum dintre Manastirea Trivale, Gradina Zoologica si strada Fagetului. Echipa de la Pitesti a reusit sa colecteze selectiv 72 de saci de deseuri reciclabile si nereciclabile, ce au fost preluati de firma locala de salubrizare.
La nivel national, voluntarii Holcim au actionat in sprijinul comunitatilor din orasele Bucuresti, Chitila, Alesd, Brasov, Campulung, Cluj Napoca, Craiova, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Turda, activitatile lor fiind apreciate prin acordarea celui mai important premiu la nivelul intregului grup, care opereaza in 70 de tari ale lumii.
Bilantul proiectelor sociale ale Holcim Campulung este insa mult mai bogat, fabrica donand si in acest an un echipament medical spitalului din localitate, organizand cursuri gratuite de calificare in meseriile de zidar si tencuitor, instruindu-si personalul in domeniul PSI pentru ca angajatii sa poata interveni eficient in caz de necesitate in comunitatile unde locuiesc si altele.