Peste 18.000 de turiști din Republica Moldova au petrecut în hotelurile româneşti cu prilejul Crăciunului şi Revelionului pe stil vechi. Ai spune că hotelierii sunt în culmea fericirii şi a profitului, numai că, obişnuiţi cu jegmănitul clienţilor, aceştia s-au declarat nemulţumiţi că moldovenii au venit cu sarmaua de acasă şi cu reşoul şi nu le-au mâncat nici măcar o ciorbă la suprapreţ.
Turiștii au cumpărat vacanțele cu prețuri începând de la 85 de euro până la peste 200 de euro. Cei mai mulți dintre ei au preferat Brașov, Poiana Brașov, Valea Prahovei, dar și stațiuni balneare precum Sovata și Borsec. Pe mâncare și băutură, însă, nu ar fi dat mai mult de 50 de euro de persoană pe parcursul vacanței. Ştiind cât de avari după profit sunt patronii de hoteluri, moldovenii noştri şi-au luat băuturica şi mâncarea fie de acasă, fie au băut şi mâncat în localuri mult mai ieftine din staţiuni. În definitiv, de ce ai cumpăra o ciorbă cu 10 sau 15 lei, în loc să o mănânci cu 5 lei?…
Singurul lucru care îi face pe hotelieri să nu întrerupă colaborările cu agenţiile de turism din Moldova îl reprezintă faptul că, totuşi, turiştii vin într-o perioadă de secetă, când în România deja s-a încheiat sezonul distracţiilor. Altfel, la cât de lacomi şi fără logică sunt unii, ar prefera să dea faliment, decât să-şi vadă clienţii mulţumiţi.