Astăzi, Legea salarizării a trecut de Senat, prima camera sesizată, cu 85 de voturi „pentru”, zece voturi „împotrivă” și 12 abțineri. Legea va merge la vot în Camera Deputaților, cameră decizională.
S-a votat, cu amendamente, propunerea legislative pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Opoziția a încercat să vină cu amendamente, însă nu a reușit să impună nimic, coaliția de la putere având o majoritate lejeră în Senat, ca și în Camera Deputaților.
Comisia de muncă a modificat legea inițială, în sensul majorării salariilor pentru primarii și viceprimarii de municipii, pentru lucrătorii ANAF, pentru directorii administrative ai universităților și un spor de 15% din salariul de bază pentru persoanele cu handicap sever. În această formă a legii pensiile speciale nu au mai sunt plafonate la nivelul actual.
Opoziția a criticat legea, susținând că nu se cunoaște impactul real asupra economiei și că se urmărește crearea unui avantaj electoral, indifferent de riscuri
„Iniţiatorii nu au oferit un impact bugetar (…) Nu văd de ce atâta grabă, în afară de faptul că urmează o campanie electorală, pe 11 iunie sunt alegeri, şi e nevoie de încă o lege trecută doar pentru ochii electoratului” -senatorul PNL Florin Cîţu.