Guvernul a aprobat o lista cu principalele proiecte care vor fi realizate in parteneriat public-privat. Pe lista se afla proiecte de constructie a unor autostrazi, centuri ocolitoare, hidrocentrale, termocentrale, poduri, canale, locuinte, spitale si a unui penitenciar. Din nefericire, Argesul este ocolit si de data aceasta, acest judet fiind taiat in permanenta de pe lista de ,,binecuvantari”, sau aruncandu-i-se firimituri, dar cu dedicatie.
Avand o lungime de 116 km, autostrada Comarnic-Brasov este singurul tronson din Coridorul IV Pan-european Nadlac-Constanta pentru care nu au fost identificate, pana acum, surse de finantare. Celelalte tronsoane vor fi realizate cu fonduri europene, insa finantarea pentru tronsonul Sibiu-Pitesti este foarte dificila din cauza costurilor extrem de ridicate, estimate la circa 3 miliarde de euro. Romania a cerut finantare de la Comisia Europeana si pentru tronsonul Pitesti-Sibiu, insa nu a venit niciun raspuns favorabil in acest sens.
In schimb, autostrada Ploiesti-Buzau-Sibiu se gaseste pe lista finantata prin parteneriate public-private, la fel ca si autostrada Targu-Mures-Iasi-Ungheni. Surse de finantare s-au mai identificat pentru Centura de sud si pentru Centura de nord a Bucurestiului, in regim de autostrada.
In domeniul energiei, s-au identificat fonduri pentru realizarea centralei cu acumulare Tarnita-Lapustesti (1,164 miliarde euro) si pentru Unitatile 3 si 4 de la centrala de la Cernavoda. De asemenea, la Termocentrala de la Doicesti se doreste realizarea unui grup nou de condensatie de cca. 250 MW, pe carbune din tara si din import.
Un alt proiect vizat pentru finantare este proiectul AGRI, prin intermediul caruia vor fi aduse gaze din Azerbaidjan catre Europa. Gazele vor fi furnizate pe ruta Baku (Azerbaidjan)-Kulevi (Georgia)-Constanta (Romania).
In domeniul mediului se intentioneaza amenajarea canalului Siret-Baragan, investitie estimata la 200 de milioane de euro. De asemenea, in domeniul dezvoltarii regionale, eligibil pentru finantare este Proiectul ECO din cartierul Ghencea Bucuresti, care se intinde pe 100 de ha si care vizeaza constructia a 10.000 de locuinte si infrastructura necesara acestora.
In domeniul sanatatii, urmeaza a fi construite sase spitale regionale de urgenta in Timisoara, Cluj Napoca, Targu Mures, Iasi, Craiova si Bucuresti, iar in domeniul Justitiei va fi realizat un penitenciar dupa modelul… anglo-saxon.