Cine nu-si aduce aminte de ziua de 1 Mai, care reprezinta Ziua Internationala a Muncii si se sarbatoreste in toata lumea in amintirea miscarilor de protest ale proletariatului?
Cine nu-si aduce aminte de festivitatile si manifestatiile, de steguletele, formatiunile umane ce alcatuiau cuvinte de lauda, pancarte, flori, discursuri, cantari si 1 Mai muncitoresc in cinstea Partidului Comunist?
In perioada regimului comunist, de 1 Mai, erau organizate manifestatii uriase, coloanele de muncitori in tinute festive fiind nevoiti sa scandeze lozinci si sa poarte pancarte uriase. Dupa Revolutia din 1989, importanta propagandistica a zilei a scazut, dar oamenii se bucura de acest eveniment sarbatorindu-l in aer liber, la iarba verde, la mare ori la munte, delectandu-se cu mancarurile traditionale: crenvursti sau mici si bere.
Multi dintre romani asteapta ziua de 1 Mai cu gandul ca poate-poate patronii ori sefii se vor invrednici sa le dea iarasi ceva zile libere. Probabil ca multi se vor pregatiti sa fuga de acasa, de 1 Mai, sa ocupe plajele, muntii, terasele, parcurile, cinematografele si spatiile verzi cu gratare. Semnificatia zilei de 1Mai a ramas in mintile tuturor doar una simbolica.