Două nume de referință pentru mediul academic și cultural s-au stins la granița dintre ani. Unul este Teodor Dima, profesor universitar și o personalitate cu autoritate în domeniul filosofiei; al doilea este Tudor Cristea, profesor și critic literar, care a debutat chiar în revista Argeș, în 1968. Dumnezeu să-i odihnească în pace!
,,Universitatea din Pitești deplânge trecerea în neființă a celui care a fost Teodor DIMA, personalitate de excepție a mediului academic românesc și internațional. Român adevărat prin naștere și prin implicare reală în viața cetății, stabilit la Iași, îmbogățind astfel pleiada de personalități științifice a Universității Alexandru Ioan Cuza, Domnia Sa a pus bazele unei adevărate școli de filozofie, urmând calea deschisă de către Profesorul Petre BOTEZATU. A fost pentru noi, toți, un adevărat exemplu de urmat, aducându-și pe deplin contribuția la construirea și coordonarea diverselor societăți, comisii și foruri științifice care astăzi constituie o adevărată structură – suport pentru întregul mediu academic din România. Universitatea noastră a avut parte, din fericire pentru noi, de prezența activă a Domniei Sale. A fost și pentru noi ziditor de școală, creator de nou, reper pentru dezvoltarea personală, profesională a multora dintre colegii noștri. Ne-a onorat, acceptând titlul de Doctor Honoris Causa acordat de către Senatul Universității din Pitești. Am devenit astfel, mai bogați, mai încrezători în forțele noastre. Acum, când a plecat să se așeze la o dezbatere cu ceilalți îngeri ai filozofiei românești și mondiale, noi, membrii comunității academice a Universității din Pitești putem doar să îi dorim zbor lin către raiul lui Dumnezeu, iertare de păcate și odihnă în pace, alături de ceilalți înaintași ai poporului nostru." scrie rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan.
,,O veste foarte tristă. S-a dus dintre noi, în urma unui atac cerebral, în noaptea de Revelion, profesorul, criticul literar și conducătorul revistei „Litere”, Domnul Tudor Cristea. A fost Cetăţean de onoare al oraşului Găeşti, membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990. Este autorul a peste 30 de volume de poezie, eseistică și critică literară. Pentru mine, a fost binefăcătorul prin excelență, pe recomandarea domniei sale devenind membru al Uniunii Scriitorilor din România în 2006. A scris despre ultima mea carte o cronică excelentă. Am colaborat la revista ARGEȘ, i-am acordat și un premiu simbolic, la aniversarea de 40 de ani a revistei… Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!" este mesajul directorului Filarmonicii Pitești, Jean Dumitrașcu.