Trei militari au murit si alti 10 au fost raniti dupa ce un camion vechi de 30 de ani s-a rasturnat intr-o prapastie, in drum spre Campulung, dupa o misiune la Cincu. Potrivit soferului, masinii i-au cedat franele. In acte, insa, harbul cu care mergeau militarii argeseni avea verificarile tehnice la timp. Ca de obicei, dupa un astfel de eveniment tragic, autoritatile cauta scuze pentru modul in care au actionat, dau vina unele pe altele. Unii sunt in afara de subiect si habar nu au cum stau lucrurile si nu de ieri, de azi.
La numai câteva ore de la producerea accidentului de lângă Fundata, de pe culoarul Rucar-Bran, au apărut şi primele contradicţii între autorităţi. Premierul Mihai Tudose cerea intervenţia în forţă a elicopterelor la faţa locului şi spunea că nu se aştepta ca niciun elicopter SMURD să nu poată zbura noaptea. Ceea ce premierul nu stia era ca niciodata elicopterele SMURD nu au intervenit pe timp de noapte, in zone montane, dar asta nu l-a impiedicat sa arate cu degetul catre Raed Arafat. Mai mult, in timp ce Arafat era la fata accidentului, premierul se plangea public ca nu reuseste sa dea de el.
O altă controversă a fost stârnită de anunţul ministrului de interne. Joi seară, Carmen Dan coordona celula de criză de la nivelul Ministerului de Interne. A declarat că, din spusele şoferului, camionul ar fi rămas fără frâne. Ministrul apărării, în schimb, a evitat să vorbească despre cauza producerii accidentului. Cert este ca șoferul ultimului camion din convoi a pierdut controlul volanului, iar vehiculul de mare tonaj a intrat pe contrasens pe partea stângă a șoselei. Pentru că prăpastia este extrem de abruptă, în ajutor au fost chemaţi şi salvamontişti. Cei mai mulţi răniţi au fost internaţi la Spitalul Militar din Capitală. Alţi doi au ajuns la Spitalul Militar Braşov.
Cei trei militari care au murit aveau între 32 şi 40 de ani. Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan. Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader avea 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008. Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.
Vineri, cei trei militari au fost omagiaţi în unităţile militare din ţară. Cea mai apăsătoare ceremonie, însă, a fost la Câmpulung Muscel, în curtea Batalionului 30 Vânători de Munte, din care făceau parte cei trei.