In urma dezastrului de la Fukushima, Radio Europa Libera a realizat topul primelor cinci potentiale pericole nucleare.
In urma acestui studiu, pe primul loc se afla centrala de la Metsamor, din Armenia care a suferit un devastator cutremur, al carui epicentru s-a situat la doar 75 de kilometri distanta de centrala, fapt ce i-a determinat pe oficialii statului sa ii intrerupa temporar activitatea.
Pe locul doi se afla flota de submarine nucleare a Marii Britanii. Potrivit Daily Telegraph, submarinele nucleare britanice au parasit portul, desi aveau dezactivate valvele de siguranta care ar fi ajutat la racirea reactorului in caz de urgenta.
Centrala nucleara de la Cernavoda, singura din Romania, are doua reactoare care asigura aproximativ o cincime din nevoile energetice ale tarii. In aprilie 2009, cel de-al doilea reactor a fost inchis, pentru scurt timp, din cauza unor probleme electrice. Comisia Europeana, care in decembrie 2010 si-a dat avizul pentru construirea reactoarelor 3 si 4, a cerut la acea data Romaniei inasprirea indicatorilor de siguranta, inclusiv a celui de rezistenta la cutremure.
Pe locul patru se afla centrala nucleara de la Leningrad, care este situata la doar 70 de kilometri de Sankt Petersburg. Centrala s-a confruntat des cu probleme de intretinere, iar ultima explozie nucleara s-a soldat cu un mort si doi raniti cu arsuri grave.
Pe ultimul loc se situeaza Centrala Nucleara Enrico Fermi din Michigan ce are doua reactoare, dintre care doar unul, este in prezent operational, fiind construit dupa modelul reactoarelor centralei de la Fukushima.