1,4K
De abia a scapat ministrul Daniel Constantin mititelul de la pieire, ca in produsul nostru national a dat Salmonella. Vestea buna este ca serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul DSVSA Prahova in pasta de mici cu carne de pasare nu sunt patogene si nu prezinta risc pentru sanatatea publica, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Vladimir Manastireanu.
Obiectul alertei il constituise o cantitate de 840 de kilograme de mici din carne de pui ,,Delicia”, aflate pe stoc in Prahova, mititei care ajunsesera si in Arges.
,,In timpul desfasurarii alertei s-a constatat ca 635 de kilograme din produsul respectiv au fost distribuite in 24 de judete. Din aceasta cantitate, inspectorii au identificat si retinut 526 de kilograme, din depozitele si unitatile de comercializare din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Buzau, Bihor, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Constanta, Harghita, Dolj, Hunedoara, Maramures, Galati, Neamt, Suceava, Iasi, Prahova, Salaj, Satu Mare si Timis.” a precizat seful ANSVSA.
In 10 iunie, directorul DSVSA Prahova anunta ca, in urma unui control facut la Ploiesti, in depozitul central al unui supermarket, a fost recoltata o proba dintr-o caserola de mici in greutate de un kilogram, care a fost analizata din punct de vedere microbiologic, depistandu-se Salmonella.
Ulterior acestui control, doua sute de caserole cu mici au fost retrase de catre DSVSA Prahova din depozitul Kaufland din Ploiesti, de unde mai fusesera distribuite 640 de caserole cu mici in magazine din 24 de judete.
Reprezentantii lantului de hipermarket-uri Kaufland au precizat atunci ca este vorba de un singur produs cu carne de pasare, care se vinde foarte putin in comparatie cu alte produse de carne de mici.