Istanbul Street Food Festival ajunge în acest week-end și la Pitești, după ce a mai bifat orașe precum Deva, Oradea, Târgu Mureș, Alba Iulia, Craiova sau Râmnicu Vâlcea. Patru zile va staționa caravana în zona Pieței Primăriei, pe platoul dintre Teatrul „Al. Davila” și Filarmonica Pitești.
Prețurile bunătăților mediteraneene nu sunt tocmai prietenoase, dar se găsesc, totuși, alternative culinare pentru toate portofelele. De la creveți, scoici în sos de vin, tentacule cu chili sau caracatiță, până la celebrul rahat turcesc și delicioasele baclavale iubite de amatorii de dulciuri, toate se vor regăsi la standurile maeştrilor bucătari din Turcia.
Homarul cu orez și sos sweet chili se anunță a fi preparatul vedetă. Una bucată homar costă 90 de lei. Caracatița este ceva mai ieftină – 60 de lei.
O porție de 220 de grame de fructe de mare costă între 35 și 40 de lei.
Scoicile în sos de vin costă 25 de lei 400 de grame, iar creveţii cu tequila şi lime – 35 de lei. Doritorii mai pot gusta şi orez cu alune care costă 9 lei 200 de grame.
La capitolul dulciuri nu vor lipsi baclavalele, diferite sortimente, cu nucă, cu ciocolată, fistic. Vor fi și rulouri pe bază de rahat turcesc, cu fistic, cu căpșuni, cu de toate. Preţurile sunt convenabile, o porţie de rulou, indiferent de aromă, fiind 9 lei 100 de grame, iar baclavalele, în funcţie de ingrediente, costă 6 lei sau 9 lei suta de grame.
3 comentarii
Baclavalele si rahatul turcesc merita sa fie cumparate si cred ca vor avea succes la Pitesti. Dar celelalte, Doamne fereste! Caracatita? Am muscat o data dintr-una fripta si mi-a venit sa vomit instantaneu. Am mai incercat o data cu caracatite „murate”, n-am mai vomitat dar parca mestecam cauciuc acrit. Poate vor avea vreun succes la cei mai tinerei, care vor sa se sparga in figuri si sa se laude cu asta, dar sunt convins ca si lor le vor intra cu noduri pe gat… Despre homar, nu stiu ce sa zic, n-am mancat niciodata dar presupun ca e bun, ca prea il lauda toata lumea. La pretul ala, insa… Chiar daca as accepta sa dau atatia bani pentru un moft, tot as fi suspicios, fiindca stiu ca homarul bun trebuie sa fie foarte proaspat (si nu prea am auzit ca Pitestiul ar fi port la Pacific sau la Atlantic)…
Vulpea pana nu ajunge la struguri zice ca sunt acri. Ramai la mamaliga cetatene! Referitor la preturi … logic ca sunt scumpe, nu am auzit sa avem caracatite, homari sau creveti in Arges. Nici orezul nu mai creste pe la noi …
Nu stie taranu’ ce este sofranu’!