1,6K
Cultura micilor este una adanc inradacinata in fibra poporului roman. Atat de adanc, incat insusi oamenii de cultura din Romania au sarit in apararea unuia dintre cele mai iubite produse culinare romanesti. Astfel, Andrei Plesu se intreaba retoric, pe blogul sau, cum de o fi ajuns tema micilor pe agenda administratiei europene. Va reamintim ca UE a cerut interzicerea micilor de la 1 iunie 2013, pentru ca ar contine bicarbonat de sodiu, adica acea substanta pe care romanii o ingereaza cu pumnul cand au arsuri stomacale (de cele mai multe ori dupa o betie crunta).
,,La Bruxelles s-a hotarat sa fim condamnati la sanatate!”
,,Iata, de pilda, mica (pentru nestiutori) problema a micilor. Adica a traditionalilor mititei. Cat p-aici sa ne fie interzisi. De ce? Sunt otravitori. Contin bicarbonat de sodiu, substanta aceea triviala, pe care bunicii nostri o inghiteau de cate ori aveau arsuri. Dar la Bruxelles s-a hotarat sa fim condamnati la sanatate! Trebuie sa recunoastem ca situatiunea e cu totul speciala. Sa ai probleme cu supravietuirea monedei unice, cu politica si legislatia fiscala, cu falimentul catorva state membre, cu bancile, cu migratia, cu petrolul si sa gasesti totusi timpul necesar ca sa infigi scobitoarea in mititei! M-am intrebat, totusi, pe ce cai ajunge o asemenea tema pe agenda administratiei europene. Cum de s-au gandit, brusc, la mititei? Sa fi trecut prin Bucuresti vreun "expert" bruxellez care, neglijent, a mancat un mic si s-a intoxicat? Sa ne fi turnat Basescu la cabinetul Angelei Merkel in dorinta de a mai sicana nitel tarisoara si USL-ul?" scrie Andrei Plesu, pe blogul sau.