Peste 5.000 de sarmale au pregatit luni autoritatile locale din Pitesti pentru a marca o actiune devenita deja traditionala in a doua zi de Craciun, iar interesul argesenilor a fost pe masura. Spunem „argesenilor” deoarece au venit in fata Primariei si persoane din alte localitati, numai sa guste din sarmalele la cazan.
S-au format cozi la corturile montate in piata Primariei, iar primarul Tudor Pendiuc a fost, imbracat in tinuta de bucatar, cel care i-a servit pe multi dintre cei care au poftit la traditionala mancare romaneasca la care s-au adaugat ardei iuti, sarmale si peste 100 de litri de tuica fiarta.
„Pentru marea familie a Pitestiului”
„In afara de varza, carne si celelalte ingrediente specifice sarmalelelor, noi am mai adaugat ceva. Este vorba de ingrediente numite speranta, incredere, dorinta de a face tot ce depinde de noi pentru a fi bine in 2012.
Actiunea de azi nu are conotatie de niciun fel: pur si simplu ne-am dorit sa se adune marea familie a Pitestiului si sa petreaca impreuna”, a declarat primarul Tudor Pendiuc care a fost insotit ieri de numerosi reprezentanti ai administratiei locale.