1,9K
Autorii ghidului Michelin au privit Romania din trei unghiuri incrucisate: cel intim, al romanilor care locuiesc aici, cel critic/subiectiv, al unui francez care cunoaste bine regiunea si, al treilea, obiectiv, al unui autor care descopera Romania pentru prima data.
Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 368 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (dintre care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii. Manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Sibiul, Transfagarasanul, Horezu, Prejmerul si Delta Dunarii sunt cele 8 situri turistice de la noi care au primit cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin. Au primit 2 stele Manastirea Cozia, Manastirea Arnota, Culoarul Rucar-Bran, Biserica Domneasca Sf. Nicolae – Curtea de Arges, Castelul Bran, Centrul Istoric (piata Sfatului, Biserica Neagra) Brasov, Manastirea Arbore din Bucovina. Monumentul de la Adamclisi, Manastirea Govora, Strada Sforii din Brasov, Moscheea Ali Ghazi Pasa din Babadag au primit o stea din partea specialistilor Michelin.
Ghidul Verde Michelin pentru Romania a fost creat de catre expertii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin Romania si apoi a fost tradus si publicat de editura Meteor Press.