Pe 22 februarie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Cercetaşilor, prin care se marchează activitatea cercetaşilor şi ghizilor, activitate specifică ţărilor şi culturii în care aceştia trăiesc. Evenimentul onorează memoria lui Baden Powel, fondatorul mişcării Scout.
Cercetăşia îşi propune să completeze educaţia primită la şcoală şi în familie, să dezvolte autocunoaşterea şi dorinţa de a şti, de a explora şi de a descoperi. Prin principiile care stau la baza cercetăşiei, copiii adoptă un mod de viaţă pe care şi-l asumă, respectând legea şi promisiunea cercetaşului. Prin cele trei dimensiuni pe care le abordează – spiritual, social şi personal – cercetăşia te învaţă cum să îţi respecţi angajamentele zi de zi.
Partea cea mai frumoasă a cercetăşiei e că toate aceste beneficii, ce ţin de adoptarea unor valori importante pentru persoană umană, se împlinesc într-un mod distractiv, prin recreere. Activităţile cercetăşeşti sunt agreabile pentru copii şi tineri şi contribuie la dezvoltarea abilităţilor de învăţare, leadership, team building, aventură în aer liber şi distracţie. Cercetaşii învaţă cum să facă alegerea potrivită şi să îşi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor, astfel încât aceştia să fie pregătiţi pentru o viaţă independentă.
De ziua lor, cercetaşii Centrului Local „Dacia Felix” au sunat adunarea la Mioveni, în sala de sport a Şcolii Generale George Topârceanu. Cercetaşii au exersat elemente de prim ajutor, orientare, construcţii şi comunicaţii, în funcţie de interesul şi îndemânarea fiecăruia, s-au întrecut în jocuri spectaculoase, care aveau rolul de a întări încrederea şi colaborarea în echipă.
Atmosfera a fost încălzită cu ceai cald şi îndulcită cu biscuiţi.
Punctul culminant al zilei a fost reprezentat de depunerea "Promisiunii", legământul de onoare al cercetaşului.
La eveniment au participat şi membrii ai administraţiei locale, care i-au felicitat pe cercetaşi pentru organizare si i-au incurajat să se autodepăşească şi să popularizeze cât mai mult aceasta activitate nobilă.
Secvenţe video eveniment