Omagierea poetului național – glasul liric de primă bătaie de inimă a limbii române – se desfășoară, în spațiul primitor al Bibliotecii Județene Argeș, încă de săptămâna aceasta.
În holul central al instituției, vor fi expuse, în vitrine, cărți, dicționare, reviste, albume, enciclopedii, în timp ce, în holul de la etajul al II-lea, va exista, pe simeze, o altă expoziție, dedicată împlinirii a 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Aceasta va cuprinde imagini și articole din revistele ”Convorbiri literare”, ”Flacăra”, ”Luceafărul”, ”Sămănătorul”, fiecare surprinzând aspecte mai puțin cunoscute publicului larg, relevante însă din perspectiva felului în care Eminescu a fost perceput în perioada 1873-1939. Vor fi expuse, printre altele, poezii traduse în limbile suedeză, poloneză, japoneză și arabă, de asemenea, portretul lui Eminescu, la vârsta de 27 de ani, realizat în creion, reprodus pe coperta revistei ”Vatra”. Gândită sub genericul ”Unde ne sunt visătorii?”, expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii.
Vineri, 12 ianuarie, la ora 12.00, în Secția ”Colecții Speciale”, se va desfășura masa rotundă, cu tema ”Prietenul meu, Eminescu”. Sunt invitați toți cei ce simt și creează în siajul vibrației eminesciene. Fiecare participant va mărturisi, cu mâna pe carte, cum i-a amprentat spiritul poetului traiectul cultural și va citi un fragment din opera Luceafărului. Masa rotundă este organizată în parteneriat cu Fundația ”Liviu Rebreanu” și cu Cenaclul ”Armonii Argeșene”.