Târgul de toamnă "Sărbătoarea Recoltei -Târgul Meșterilor" și Festivalul Național al Prazului se derulează începând de ieri, până duminică, în Centrul Civic al Mioveniului cu preparate tradiţionale din carne şi lapte, precum pastramă, cașcaval, caș afumat, urdă, telemea de oaie și de vacă, miere şi alte produse apicole, dulciuri preparate în casă, fructe și legume de sezon, produse de artizanat, lavandă.
Ediția din acest an are și o particularitate inedită: ”Festivalul Național al Prazului”, care aduce, în afară de ”salamul oltenesc”, muzică, joc și obiceiuri populare, care vor condimenta arta culinară a unor maeștrii bucătari, conduși de Master chef Radu Zărnescu. Aceștia vor pregăti în fața vizitatorilor târgului preparate tradiționale din praz.
Carlo Dragomir, președintele Asociației pentru Promovarea Învățământului în Industria Ospitalității, vă propune și o specialitate culinară cum n-ați mai văzut, întocmită cu mult umor oltenesc: ”Supă clară de praz, cu cocoș de Horezu”. Această supă are mai multe avantaje: nu cade niciodată greu la stomac, nu te frige la buzunar și nici la limbă, și nu se varsă din strachină nici dacă o întorci cu fața în jos….
Pentru cei care preferă celelalte bunătăți cu praz, bucătarii veniți din Oltenia sunt pregătiți să-i surprindă la papile.
Toate preparatele gătite vor costa 10 lei, iar banii strânși vor merge către un caz umanitar.
Manifestarea aduce în fața publicului din Mioveni și o serie de spectacole la care vor participa artiști locali și Corul din localitatea Epidavros, Grecia- "Progressive Movement Choir".
Eveniment este organizat de Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.