Durabilitate, estetică, statut și stil – toate acestea sunt calități ale decorării unui interior cu piatră decorativă.
Piatra decorativa, pe lângă faptul că arată somptuos, este și rezistență, astfel, te poți bucură de ea mult timp.
Cum să potrivești corect acest material în orice camera și design interior și să te bucuri de rezultat mulți ani? Vorbim despre această în cele ce urmează.
Piatra decorativa în diferite stiluri de interior
Alegerea pietrei decorative este atât de diversă încât poate fi folosită în orice design, de la provence la hi-tech. Ia în considerare cum să alegi o piatră decorativă pentru un anumit stil interior pentru a-i sublinia caracteristicile și avantajele.
- Stilul provence
Stilurile care ne trimit la interioarele caselor de țară confortabile (country, provence, shabby chic, cabane) sunt greu de imaginat fără ornamente din piatra decorativa. În casele mai vechi, piatră de pe pereți este adesea păstrată sau expusă, aducând un omagiu istoriei locuinței. Ceva similar poate fi recreat într-un apartament căptușind peretele sau fragmentul acestuia cu piatră decorativă.
Pietrele decorative vor aduce un farmec rustic aparte încăperii. Tonurile calde și textura aspră sunt perfecte pentru finisarea podelei din sufragerie, bucătărie sau baie în stil rustic. Piatră poate decora nu numai pereții și podelele, ci și un șemineu sau o vatra improvizată.
Interioarele în stil rustic sunt întotdeauna pline de căldură familiară și estetică naturală, texturile de piatră lucioasă nu vor fi la locul lor, este mai bine să acorzi preferință suprafețelor mate, aspre.
- Stilul loft
Interioarele în stil loft au migrat cu încredere din spațiile publice în spațiile de locuit. Estetică industrială, structurile metalice, țevile deschise trebuie combinate cu piatră brută, aspră.
Alege piatră decorativă cu textura neuniformă și dura, de culoarea cărămizii, gri sau smoke.
- High tech
Cei care preferă soluțiile interioare high-tech le va plăcea cu siguranță piatră decorativă. O piatră decorativă lucioasă, netedă, fără un model activ, va fi un fundal potrivit pentru mobilier laconic, din piese cromate.
Într-o bucătărie de înalta tehnologie, blatul de o formă nestandard realizat din piatră decorativă va fi pe deplin în concordanță cu ideea acestui design.
- Stilul clasic
Stilurile elegante – clasicism, baroc, antic – sunt greu de imaginat fără un finisaj luxos cu piatră decorativă. Toată varietatea de nuanțe și texturi este utilizată pe pereți și podele, pentru fatadarea coloanelor, bordurilor, pervazurilor. Candelabrele masive și tot felul de lămpi suplimentare sunt tipice pentru interioarele clasice. Lumina lor se joacă eficient cu evidențierea suprafețelor bogate ale pietrei decorative, evidențiind toate nervurile și tranzițiile tonurilor.
Astfel, utilizarea pe scară largă a pietrei decorative în designul interior se datorează proprietăților universale ale acesteia. Datorită unei game largi de texturi, culori și nuanțe, decorul din piatră poate fi asortat la interiorul aproape oricărui stil, în dependențe de gust și preferințe.