Desigur, toti visam la baile luxoase cu incaperi si geamuri mari care au vedere spre un peisaj de vis si pe care le vedem doar in revistele de prezentare sau in reclama. Insa majoritatea bailor de apartament nu dispun de un astfel de spatiu, baia fiind incaperea cea mai mica din casa. In secolul 21, baia a depasit functionalitatea cu care suntem obisnuiti si a primit noi intrebuintari si anume relaxarea si confortul. A devenit cel mai intim loc al casei , un spatiu de refugiu unde te poti retrage atunci cand ai nevoie de cateva minute de liniste. Pentru ca aceasta camera sa atinga potentialul maxim trebuie sa ii acordam o atentie sporita si trebuie sa constientizam ca avem nevoie de imaginatie, stil si nu in ultimul rand trebuie sa o facem cat mai utila cu putinta. In acest sens, venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva idei de orgainzare a bailor mici de apartament astfel incat aceasta sa se potriveasca cerintelor dumneavoastra..
Renunta la traditionala cada
Amenajarea unei bai mici de apartament este fara doar si poate o adevarata provocare. Tocmai de aceeaa specialistii au gasit solutii pentru aceasta problema astfel incat sa exploatam si sa optimizam intreg spatiul cat mai bine cu putinta. Un exemplu punctual in acest sens sunt dusurile walk-in care ne ajuta sa economisim considerabil spatiu atat din punct de vedere fizic cat si din punct de vedere visual. Acestea nu dispun de cadita asemeni dusurilor normale ci este necesara doar o rigola de sticla care sa separe dusul de restul baii. In acest sens, pardoseala baii va fi continua si va da senzatia de spatiu deschis. Este indicat sa alegeti o rigola din sticla fara modele care sa blocheze vizibilitatea.
Indreapta-ti atentia spre o cromatica simpla
Daca ne-am plictisit de camerele mici intr-o singura culoare (cu precadere alb), putem opta pentru zugravelile care schimba tonul camerei, si care dau iluzia de mai mare sau de vivacitate. Cu siguranta o baie mica cu peretii in intregime blue navy va arata fara doar si poate ca o camera ingusta, inghesuita si fara utilitate. Insa daca acele culori tari le pozitionam doar in locuri strategice, va schimba cu siguranta perceptia vizuala a dimensiunii camerei. In acest sens venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva idei stralucite pentru a crea o iluzie optica pentru o baile mici.
- Nuante suprapuse de alb: poti opta pentru straturi de culori pale: alb, bej, gri deschis. Acestea pot crea o imagine serena a baii si sa ofere ideea de calm.
- Culori subtile: daca esti fanul bailor deschise la culoare si luminoase, insa doresti totusi si o pata de culoare sugeram adaugarea culoarii peach (piersica), un portocaliu extrem de deschis. Acesta va incalzi si va insenina usor camera. Pentru a maximiza acest efect, putem sa asortam aceasta culoare cu prosoapele si accesoriile baii.
- Culori complementare: acest gen de decor se potriveste cu precadere bailor inalte si cu lumina naturala din abundenta. Din punct de vedere vizual, camera baii nu va parea mai mare insa se va transforma intr-o baie moderna si echilibrata.
Simplitatea este esenta bailor mici
Fara doar si poate mobilierul baii este un element principal in fiecare baie. Pentru o camera de baie de dimensiuni mici totul trebuie sa fie suspendat: wc-ul, chiuveta inclusiv spatiile de depozitare. De exemplu o chiuveta moderna din colectia 2021, va oferi spatiu de depozitare sub acesta, printr-un sertar mare sau un dulapoir cu rafturi . Exista si varianta de a pune chiuveta pe un blat special, astfel incat sa lasam impresia de spatiu cat mai mare. Pentru a pastra aceasta idee de spatiu deschis, ar trebui sa ne limitam la un mobilier cat mai simplu cu putinta pentru a nu iesi in evidenta.