Când vine vorba de gătit este important să pui în balanță și etapele practice, și tehnica de gătit, nu numai ingredientele necesare și timpul alocat. Deoarece gătitul este una din activitățile cotidiene din cadrul familial este bine să îmbini utilul cu plăcutul. Dacă în bucătărie se aude o muzică energizantă deja inspirația și îndemânarea sunt la ele acasă. Poți fi la început de drum sau cu experiență în gătit, însă permanent se pot îmbunătăți aceste abilități dacă ții pasul cu tehnologia. Dacă vrei să descoperi câteva trucuri și cele mai importante motive pentru modificarea tehnicii de gătit citește următorul articol și vei obține rezultate optime.
Eficientizează-ți tehnica de gătit!
Cele mai cunoscute tehnici de gătit pentru obținerea produselor culinare sunt:
- Prăjirea
- Fierberea
- Coacerea.
Uneori, când ai de pregătit masa pentru familie sau prieteni și timpul este destul de scurt vei avea de ales variante simple și rapide de gătit.
Care sunt cele 5 motive care te determină să-ți modifici tehnica de gătit?
- Eficientizarea timpului alocat gătitului
Dacă vrei să realizezi cele mai delicioase preparate într-un timp record este momentul să utilizezi un robot de bucătărie de la altex.ro și vei descoperi că acesta este un ajutor inegalabil în bucătărie. Dacă ai de pregătit masa de prânz sau cina și familia așteaptă cu nerăbdare să mănânce te încadrezi foarte bine în timp. Funcțiile pe care le are robotul (mărunțit, tocat, amestecat, bătut, extras sucul, prăjit și altele, în funcție de tipul aparatului ales) sunt ușor de programat și timpul de gătit este mult diminuat.
- Diversificarea felurilor de mâncare în mod rapid
Pentru o familie cu membri din diferite grupe de vârstă este important să pregătești o gamă variată de produse. Astfel, pentru copii se recomandă alimentele fierte, pentru vârstnici- fierte și coapte, pentru adulți- toate tipurile de preparate, în funcție de starea de sănătate. Desigur, se recomandă să consumi alimente care conțin: proteine, vitamine, carbohidrați, minerale, oligoelemente sau glucide. Acestea se combină în mod corespunzător, nu la întâmplare.
- Obținerea unor rezultate optime
Atunci când masa este gata în timp record și produsele sunt proaspete cu siguranță vei obține toate aprecierile favorabile din partea celor care mănâncă.
- Timp mai mult petrecut cu familia
Odată cu dezvoltarea tehnologiei și cu apariția noilor metode de gătit poți să te bucuri de timpul rămas și să petreci alături de familie cele mai frumoase clipe.
- Timp suficient pentru odihnă și recreere
După ce servești masa și constați că ai timp suficient pentru odihnă și recreere este momentul să profiți de situație pentru a-ți „încărca bateriile” în vederea menținerii stării de sănătate.
Care sunt avantajele alimentației diversificate?
- Menținerea echilibrului nutrienților, având în vedere că organismul este cel mai bun barometru pentru alimentele consumate
- Păstrarea imunității nealterate în vederea prevenirii îmbolnăvirilor
- Menținerea tonusului și vitalității pentru a-ți desfășura activitățile cotidiene în parametri optimi
- Dobândirea stării de bine care este importantă în vederea unei bune comunicări cu cei din jur
- Crearea energiei debordante pentru menținerea unui stil de viață sănătos.
Cheia pentru a găti cu succes este generată atât de buna planificare a activităților, cât și de utilizarea ingredientelor de cea mai bună calitate.
Așadar, dacă vrei să obții rezultate optime în bucătărie și te-au convins motivele menționate, modifică-ți tehnica de gătit!
Sursă foto: pexels.com