335
Locuințele reprezintă nu doar un spațiu de locuit, ci și unul în care se desfășoară evenimente memorabile, împărtășite de întreaga familie. În plus, aici sunt păstrate bunurile de valoare adunate în urma unei munci susținute și care aduc bucurie și confort. Protejarea tuturor acestor elemente este esențială, deoarece există numeroase amenințări ca de exemplu incendii, inundații, furturi sau dezastre naturale, care pot provoca pagube semnificative, ajungând chiar la distrugerea în întregime a casei și bunurilor materiale aflate la interior.
Păstrarea în siguranță a valorilor și a locuinței poate fi realizată prin implementarea unor metode diverse, care să ajute la evitarea pierderilor financiare, printre acestea numărându-se și încheierea unei polițe de asigurare facultativă la Asirom.ro. Persoanele interesate găsesc aici asigurarea pentru locuință de care au nevoie, beneficiind în acest fel de numeroase avantaje, în schimbul unei investiții financiare accesibile.
Iată cum se protejează locuința și bunurile materiale aflate la interiorul ei!
Poză de Jakub Żerdzicki pe Unsplash.com
- Principalul instrument care contribuie la eliminarea pierderilor financiare ce pot apărea în urma unor evenimente nedorite este încheierea unei asigurări pentru locuință. În acest sens există varianta asigurării obligatorii, care, însă, oferă o protecție limitată și asigurarea facultativă care se remarcă prin numeroasele acoperiri și prin nivelul mai ridicat de despăgubiri ce pot fi obținute în cazul petrecerii unor evenimente provocatoare de daune. O astfel de poliță poate fi utilizată cu succes pentru recuperarea pierderilor cauzate de incendii, furturi, inundații sau alte evenimente nedorite.
- Tehnologia modernă poate contribui la siguranța locuinței, sistemele de securitate actuale oferind posibilitatea supravegherii sale în detaliu. Prin intermediul camerelor de supraveghere, a senzorilor de mișcare și alarmelor se poate obține descurajarea cu succes a unor potențiali infractori. Mai mult de atât, există posibilitatea conectării acestor sisteme cu cele ale companiilor de pază sau ale autorităților, acestea putând interveni rapid, chiar dacă nu este nimeni la domiciliu.
- O problemă care poate să aducă pierderi semnificative este reprezentată de întreținerea deficitară a locuinței și a sistemelor din interior. Printre elementele ce trebuie să fie inspectate periodic și reparate imediat ce se identifică o problemă se numără acoperișul și instalațiile electrice și sanitare. Printr-o intervenție de multe ori minoră pot fi evitate daune majore, greu de suportat.
- Multe locuințe din România nu sunt protejate corespunzător din cauza folosirii unor încuietori de slabă calitate. Astfel, infractorii pot pătrunde cu ușurință în interior prin forțarea geamurilor și a ușilor. Înlocuirea acestora cu unele moderne și sigure descurajează tentativele de furt și oferă protecție suplimentară pentru bunurile prețioase.
- Obiectele de mare valoare, cum ar fi bijuteriile, banii și documentele, trebuie să fie păstrate într-un seif care să ofere rezistență în fața furtului, focului și apei. Astfel, chiar dacă apar evenimente nedorite, aceste bunuri nu vor fi pierdute și vor putea fi folosite pentru refacerea echilibrului financiar.
În concluzie, proprietarii de locuințe trebuie să recurgă la metodele disponibile pentru protejarea casei și a bunurilor din interior în vederea evitării unor pierderi financiare majore, ce pot apărea când au loc evenimente nedorite.