A venit vremea bună și astenia de primăvară se instalează deja la unii dintre oameni care sunt mai meteosensibili. Pentru a face față cu brio trecerii dintre anotimpuri este important să îi oferi organismului tău nutrienții și vitaminele de care are nevoie, pentru a se adapta la schimbările și factorii externi la care este expus.
Vezi aici idei utile pentru a face un detox al organismului în sezonul de primăvară:
Introdu în alimentație mai multe fructe și legume crude
Este recomandat să consumi fructe și legume crude în fiecare zi, dacă ai chiar posibilitatea să le incluzi la toate cele trei mese cu atât mai bine. Poți consuma salate, legume în combinație cu diverse toppinguri, cum ar fi humusul, sucuri naturale sau chiar sosuri (de exemplu guacamole). Alimentele verzi sunt extrem de recomandate de pildă, tocmai pentru că sunt bogate în vitamina B9 și acid folic. Dacă vrei să treci la nivelul următor poți chiar să-ți iei un storcător de fructe profesionist, cum sunt cele de pe altex.ro, care să te ajute să obții toți nutrienții din ingredientele pe care le folosești.
Consumă mese în anumite intervale orare
Un alt aspect la care ar trebui să fii atent este orarul meselor tale. Nu trebui neapărat să ai clasicele 3 mese pe zi plus două gustări. Dimpotrivă, recent este recomandat un sistem de intermittent fasting, care presupune că poți mânca doar într-un anumit interval de timp, urmat de un alt interval de pauză. Cea mai frecventă variantă ar fi 8 ore în care îți poți încadra mesele, urmate de 16 ore de pauză de la mâncare. Astfel, dai timp organismului să proceseze mâncarea și să se regenereze, fără să ai sistemul digestiv în funcțiune aproape permanent.
Ia-ți doza zilnică de vitamina D3
Soarele are efecte minunate asupra organismului, așa că nu uita să-ți iei doza zilnică de vitamina D3. Dacă te trezești și bate frumos soarele, nu te grăbi să te ascunzi, stai câteva minute și bucură-te de razele soarelui. Poți combina cu doza zilnică de mișcare, adică ieși la o plimbare într-un moment al zilei însorit și ai pus și organismul în mișcare, echilibrând și nivelul de serotonină datorită expunerii la lumină naturală.
Fă-ți shoturi de imunitate
Pentru o extra porție de energie și vitamine, poți să-ți prepari acasă niște shoturi de imunitate. Aceste shoturi ar trebui să conțină ingrediente active care să aibă un efect multiplicat consumate împreună. Exemple de astfel de combinații care merită încercate: citrice și ghimbir, turmeric și ghimbir, cătină și miere și multe altele. În funcție de efectul pe care îl dorești poți să cauți mai multe variante de alimente „minune” pe care să le prepari în shoturi pentru un detox de efect.
Acestea au fost ideile pentru detox, alături de ele trebuie menționat faptul că e important să existe și un aport ridicat de lichide, dar și mișcare zilnică, astfel încât cele menționate de mai sus să aibă efecte cât mai vizibile și să ridice tonusul organismului într-un timp scurt.
Sursă foto: unsplash.com