Nu este un secret faptul ca in 2022 comertul electronic ofera afacerilor de pretutindeni posibilitatea de a ajunge la mai multi clienti comparativ cu alternativa traditionala de a opera un magazin fizic.
Internetul este in prezent mediul principal prin care clientii isi fac cumparaturile si, daca inca nu ai un magazin online pentru afacera ta, este posibil sa pierzi un numar semnificativ de potentiali clienti care prefera sa isi adauge produse in cosul virtual decat sa viziteze magazine fizice pentru cumparaturi.
Iata cateva dintre motivele principale pentru care ar trebui sa iei in considerare crearea unui magazin online pentru afacerea ta:
Vizibilitate in mediul onlineย
Astazi, primul pas pe care il fac de regula clientii inainte de a achizitiona un anumit produs sau serviciu este acela de a cauta online. Acest lucru se intampla chiar si in cazul celor care isi finalizeaza procesul de cumparare intr-o locatie fizica.
Accesarea magazinului online este in acest caz un element important in decizia de cumparare a clientilor. Ca atare, companiile care au o prezenta online โ si mai ales cele care ofera posibilitatea de a face cumparaturi prin intermediul unui website โ sunt cele care atrag si convertesc consumatorii in momentul in care sunt cei mai interesati si receptivi.
Accesibilย
Comparativ cu lansarea unui magazin fizic care necesita de obicei un capital mare pentru chirie, renovari, inventar, echipament si personal, un magazin online va necesita o investitie initiala mult mai mica. Dezvoltarea unui website bazat pe comert electronic poate insemna, de cele mai multe ori, simpla investitie intr-un hosting si o tema. Desigur, rezultate mai bune sunt obtinute atunci cand angajezi un expert care sa se ocupe de realizarea website-ului tau.
Ca si in cazul altor tipuri de website, un magazin online va avea nevoie de un profesionist care sa se asigure ca acesta functioneza optim. Uneleย servicii de administrare magazin onlineย ofera beneficii pe care nu le poti obtine daca iti construiesti si administrezi website-ul de unul singur. Acestea pot include integrarea Google Analytics, eliminarea imediata a bug-urilor, actualizari SEO, verificari de rutina pentru securitatea website-ului sau chair si social media management. Asadar, daca iti doresti un magazin online perfect functional, va trebui sa investesti inย serviciile oferite de un web developer/ web designer.
Desigur, aceasta investitie iti va salva profitul pe termen lung deoarece, ca si in cazul magazinelor fizice, website-ul tau va avea nevoie de mentenanta odata ce este creat, iar daca ignori acest aspect te poti indeparta rapid de atingerea obiectivelor propuse.
Produsele tale sunt disponibile non stopย
Desi poti avea aceleasi produse si in magazinul tau fizic, daca le permiti clientilor sa cumpere direct dintr-un magazin online, aceasta alegere iti va deschide usa catre mult mai multe vanzari. Astfel, comenzile vor putea fi plasate la orice ora, numarul acestora nu va fi restrictionat de capacitatea angajatilor si, atat timp cat clientul este cel care se ocupa de plasarea comenzii dorite, interactiunea cu acesta va fi una limitata.
Mai mult de atat, avand niste date clare despe traficul din website-ul tau, vei putea analiza rata de conversie a vizitatorilor, vei stii cum sa iti structurezi campaniile de marketing si ce anume a functionat sau nu a functionat in experienta utilizatorului oferita de magazinul tau online. De asemenea, poti utiliza aceste informatii pentru planificarea viitoarelor oferte, reduceri sau lichidari de stoc.
Nu in ultimul rand, cu cat intarzii mai mult tranzitia inevitabila catre o lume adaptata digital, cu atat mai repede concurentii tai ti-o pot lua inainte si se pot stabili pe primul loc in industria ta. Desi exista si alti factori relevanti in dezvoltarea unui magazin online, cu cat il aduci mai devreme in atentia publicului, cu atat mai repede poti sa-ti fidelizezi clientii si sa stabilesti o pozitie mai puternica printre concurentii tai.