E duminică dimineaţa şi încerc să mai uit de guvernanţi, cocalari şi piţipoance, de şcolile lor de vară, unde mai bătrânii politicieni unşi cu toate alifiile îi învaţă pe cei tineri cum să continue jaful şi hoţia şi demagogia…
Aşa că vă propun o reţetă de vară-iarnă, săţioasă, dar sănătoasă, neavând în ea carne. Dar poate că se poate servi lângă o bucată de friptură.
Pilaf cu legume coapte. Se face un pilaf normal din două căni de orez şi se pune pe fundul unei tăvi. Peste el se pun sare, piper, cimbru, chimion şi ce condimente mai vrea fiecare. Separat, pe-o plită sau o tablă, se coc trei ardei capia, două vinete, trei roşii, o ceapă. Se curăţă legumele, se taie în felii de vreo doi centimetri şi se aşează într-un strat peste pilaf. Se pune deasupra vreo 100 de mililitri de ulei de măsline – pentru a înlesni intrarea aromelor legumelor în pilaf – şi tava se bagă la cuptor. Peste un sfert de oră veţi avea un aromat pilaf cu legume coapte.
Notă: Reţeta pusă în practică de mine am văzut-o la televizor. I-am adus modificările care m-au aranjat. În limbajul Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, reţeta nu e plagiată mai mult de 50 la sută.